Note
Læsetid: 4 min.

Det har været en kulturuge med nybrud inden for gravmonumenter, coronavenlig filmvisning og hvalsang

En århusiansk kurator har fået kunstnere til at nytænke gravstenen, mens svenske arrangører nytænker filmfestivalen i coronatider, og Billie Eilish tegner bryster det bedste, hun har lært, mens flere blåhvaler end først antaget synger i Det Indiske Ocean
»LOL I love boobs,« skrev sangerinden Billie Eilish, da hun på Instagram postede nogle af sine egne tegninger af nøgne kvindekroppe. Det kostede hende 100.000 følgere, men eftersom det er ud af 73 millioner, er tabet nok til at overskue.

»LOL I love boobs,« skrev sangerinden Billie Eilish, da hun på Instagram postede nogle af sine egne tegninger af nøgne kvindekroppe. Det kostede hende 100.000 følgere, men eftersom det er ud af 73 millioner, er tabet nok til at overskue.

Jan Huebner

Kultur
8. januar 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Vil du begraves under en kaffekop?

Er det egentlig ikke mærkeligt, at gravsten er så ufattelig ens herhjemme? Enten en almindelig sten med et indgraveret navn eller en blankpoleret med to hvide duer. I efteråret lavede den altid idérige kurator Jacob Fabricius en gravmonumentskonkurrence for kunstnere, som kunne sende deres skitser ind til en international jury.

Og lige inden nytår blev det afgjort, at amerikanske David Robbins løber med sejren med sit 112 cm høje og 50 cm brede kaffekrus i marmor, hvor der på siden er indgraveret »He Made Some Good Points«.

De øvrige forslag er også nytænkende, som Stine Dejas spiralformede rutsjebane lige ned i graven, eller Elmgreen & Dragsets interaktive monument, hvor man kan give smileys til den afdøde. Alle indsendte forslag vil senere i år blive udstillet på Kunsthal Aarhus.

– Maria Kjær Themsen

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her