Interview
Læsetid: 7 min.

Woody Allen: ’Arbejdet tjener som en distraktion fra livets ubehagelige realiteter’

Som dreng flygtede Woody Allen ind i biografens alternative virkelighed. Som voksen begyndte han selv at skrive og instruere film og kunne på den måde holde livets mere ubehagelige sider på afstand. Information har talt med den amerikanske komiker, skuespiller og instruktør i anledning af selvbiografien ’Apropos ingenting’
»Jeg tilbragt mit liv i selskab med talentfulde, smukke kvinder og flotte mænd,« siger Woody Allen i et interview om hans selvbiografi ’Apropos ingenting’. Her er han flankeret af Emma Stone og Parker Posey til premieren på ’Irrational Man’ til filmfestivalen i Cannes i 2015.

»Jeg tilbragt mit liv i selskab med talentfulde, smukke kvinder og flotte mænd,« siger Woody Allen i et interview om hans selvbiografi ’Apropos ingenting’. Her er han flankeret af Emma Stone og Parker Posey til premieren på ’Irrational Man’ til filmfestivalen i Cannes i 2015.

Andreas Rentz

Kultur
21. januar 2021

»Det ville være svært at fortælle om mit liv på en oprigtig måde uden at tage det med. Det var en så ulykkelig og så stor en oplevelse i mit liv. Så jeg skrev om det,« siger Woody Allen over telefonen fra New York.

Jeg har længe gerne villet tale med den amerikanske komiker, skuespiller og instruktør om den selvbiografi, han fik udgivet i USA i april sidste år – efter at det oprindelige forlag skrottede udgivelsen på grund af voldsom kritik – og som kom på dansk i november. Det har dog været svært at få en aftale i stand, men nu er det omsider lykkedes.

Vi begynder med at tale om de beskyldninger om overgreb på Woody Allens og Mia Farrows dengang syvårige datter, Dylan, som den nu 85-årige instruktør blev genstand for i 1992, og som stadig forfølger ham. Det er beskyldninger, som aldrig er blevet bevist, tværtimod: Myndighederne afviste beskyldningerne efter ikke bare én, men to uafhængige undersøgelser. Mia Farrow (og datteren) har dog fastholdt deres anklager lige siden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Hvordan slipper man af med sådan en modbydelig anklage.

Anders Sørensen

@Freddie Vindberg, det er svært at slippe af med anklager af slig art, når man knalder og indgår partnerskab med sin stedadoptivdatter. At man gør det, betyder naturligvis ikke, at man også har begået overgreb mod en 7-årig, men det gør det svært at slippe af med anklager.

Derudover har Woody Allen unægtelig også en tendens til i sine film at indtage hovedrollen som den gamle mand, der knepper unge piger. Og det har han da lov til, bevares. Men det gavner nok ikke hans sag.

Tror jeg, at han er skyldig i overgreb? Ja.

Freddie Vindberg

Anders, okay, så vil jeg også være med.

Tror jeg, at han er skyldig i overgreb: Aldrig i livet!

Kurt Lindy Hansen

Jeg kan godt sætte mig ind i, at et arbejde som Woody Allen har, kan være et middel til at holde en til tider ubehagelig virkelighed på afstand. .

henrik poulsen

Anders Sørensen:
"Derudover har Woody Allen unægtelig også en tendens til i sine film at indtage hovedrollen som den gamle mand, der knepper unge piger."

Hvilke film tænker du på?

Anders Sørensen

@Henrik Poulsen, du har aldrig set en Woody Allen-film, hvor han er gammel og dater meget yngre kvinder? Du kan simpelthen ikke se det, mønstret?

Jeg stoppede med at se Woody Allen-film, da jeg så mønstret. Måske du kommer dertil på et tidspunkt.

Henrik Ovesen

Mette Wandel: Woody Allen har været for en domstol, men blev frikendt. Der var intet at komme efter. Det var og blev påstande og den person der "vidnede", blev af dommeren beskrevet som "Instrueret". Efterfølgende har Woody Allen og hans kone adopteret to. Det havde aldrig kunnet lade sig gøre, hvis han var blevet dømt.
Anders Sørensen: Den 7-årige pige du taler om var 21 år og studerede på universitetet. Når du postulerer, at "Woody Allen har en tendens til i sine film at indtage hovedrollen som den gamle mand, der knepper unge piger", er du nødt til, for din egen troværdigheds skyld, at nævne titlerne på ihvertfald et par af disse. Ellers placerer du dig i samme kategori som Mia Farrow.

henrik poulsen

Nej Anders Sørensen,jeg kan ikke se mønsteret med Woody Allen som "gammel mand,der knepper unge piger.Jeg har ellers set dem alle bortset fra de 2 sidste,der mig bekendt ikke har gået i danske biografer.Du må skære det ud i pap for mig,jeg er virkelig nysgerrig.Et pænt antal tak,ellers er der ikke noget "mønster"

henrik poulsen

Det er forresten en god bog,han har skrevet.Intelligent oplysende og morsomt.Anbefales til alle fans