Essay
Læsetid: 10 min.

Bent Vinn har været en del i Glostrup. Han har beklageligvis ikke observeret noget poetisk

Folk fra samfundets øverste lag har tradition for, med frydefuld bæven, at vove sig uden for de vante villaomgivelser for at snuse til tilværelsen, som den nu former sig i de nedre, skriver Bent Vinn i dette essay. Og nu er turen nået til Vestegnen

Parkeringshus i Glostrup.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
12. februar 2021

Underklassen har altid været genstand for en vis kulturel turisme og nyfigenhed. Folk fra samfundets øverste lag har tradition for, med frydefuld bæven, at vove sig udenfor de vante villaomgivelser for at snuse til tilværelsen, som den nu former sig i de nedre. Som en dreng på skovtur med sin pæne, borgerlige familie anno alt for mange år siden, der står og pirker i en myretue med en pind. Hans far bakker på sin pibe, mens han ser anerkendende på sønneke. Det er sundt for en lille dreng at udforske naturen. Og stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor er myrer dog så flittige, når der ikke er noget, der tyder på, at de får noget som helst ud af det? Hans mor råber derimod til drengen, at han skal holde op med at ødelægge den pæne myretue. Nej, jeg vil ikke! siger drengen ungdomsoprørsk. Men lidt efter gider han alligevel ikke, myrer er kedelige. Senere synes drengen, nu en ung mand, at det er sjovt at drikke øl på skumle værtshuse inde i byen sammen med sine kammerater. De synes alle sammen, det er for kedeligt hjemme i Ordrup. På værtshuset kan man opleve voksne mænd, der slås, så blodet flyder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Velkommen tilbage Bent Vinn - længe savnet. Håber du bliver her fra nu af.

John Scheibelein, Jan Damskier, Bjarne Bisgaard Jensen, Pietro Cini, Katrine Damm, Christian Mondrup, Jan Steffensen, Hans Houmøller, Mogens Holme, Maj-Britt Kent Hansen og Jørgen Larsen anbefalede denne kommentar

Parkeringshus?

- Jeg synes altså det ligner en boligblok... (?)