Essay
Læsetid: 10 min.

Britney var ikke den første kvindelige popstjerne på mediernes bål, men måske den sidste

Britney Spears er blevet en martyr i fortællingen om kvindelige stjerners offentlige lidelser som kilde til sladderpressens rigdom og magt. Dokumentaren ’Framing Britney Spears’ kortlægger fint den amerikanske sangers fald og juridiske umyndiggørelse

Britney Spears blev superstjerne på et splitsekund. Og alligevel virkede hun som en jordbunden popstjerne i øjenhøjde med sine fans. Naboens datter i lige lovlig udfordrende tøj.

Malluk/Mediapunch/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Kultur
15. februar 2021

Den heftigt omtalte, danmarksaktuelle og The New York Times-producerede dokumentarfilm Framing Britney Spears ender med en rystende udgangssætning.

»The New York Times har forsøgt at få fat i Britney Spears for direkte at bede om hendes deltagelse i det her projekt. Det er uklart, om hun har modtaget disse forespørgsler.«

Det er en sidste sætning, der forstærker billedet af den amerikanske popstjerne som en fange i sin egen familie. Hun er ikke i et decideret fysisk fangenskab, men i hvert fald et økonomisk og også på sin vis emotionelt fangenskab, idet hendes far indtil for ganske nylig var hendes eneformynder.

Det skete efter hendes psykiske sammenbrud i 2007 og 2008, som var kronen på sladdermediernes og en række skidte bekendtskabers hærværk mod Spears’ offentlige image og mentale helbred.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Britney Spears er endnu et ofre for den grådige kapitalisme. Hvorfor skal vi dog have et godt liv og føle os godt tilpas, når vi kan sælge os til kapitalismen?

Længe leve verdens ene procent, som helt klart og naturligvis fortjener, at leve for andre folks penge.

Herunder Britney Spears. Naturligvis.

Mikael Velschow-Rasmussen

Spørgsmål til Information ændringer for kommentarspor:

- Hvorfor kan man ikke længere anbefale en artikel ?

- Og hvorfor - i himlens navn - kan man ikke anbefale et kommentarindlæg, uden at kommentarsporet lukker, og man derefter skal bruge 5 minutter på at finde tilbage til der, hvor man var nået til i sin læsning !

Det er en OMMER Information - det må laves om nu :-)

Ulla Jensen, Jes Balle Hansen , ingemaje lange, Susanne Kaspersen, Jens Christensen, Annette Chronstedt, Katrine Damm, Klaus Lundahl Engelholt, Henriette Bøhne, Peter Mikkelsen, Dennis Tomsen, Lars Jørgensen, Poul Skaanning, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Halfdan Illum, Per Klüver, Martin Rønnow Klarlund, Tina Peirano, Freddie Vindberg, Estermarie Mandelquist, Claus Mortensen, Peter Høivang, Bjørn Pedersen, Malcolm McGugan og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Nicolaj Ottsen

"Dokumentaren" burde hedde Re-framing Britney Spears. Endnu engang misbruges Britney Spears af andre, denne gang i NYT's ideologiske "mænd/systemet/patriarkatet er onde og kvinder er gode/ofre" kamp, uden samtykke, uden respekt. Vi blev ikke et fakta klogere på hvad der foregår i Britneys liv, vi fik ingen indsigt i hvad det ligger bag hendes umyndiggørelse, som dommeren vedbliver med at opretholde og sålænge det er tilfældet er dokumentaren ikke andet end en konspirationsteori. For at narrativet holder, må alle der er omkring Britney, hende advokater og dommeren være korrupte. Uden andet end insinueringer, fra selvretfærdige NYT "journalister" er NYTs i denne sag ikke et hak bedre en den tabloid presse den udskammer.

Det er mig en kilde til kontinuert forundring at folk er tilfalds for denne slags manipulation og totalt blinde for hykleriet. Information burde være mere kritisk.

christen thomsen

Lad os se: To fulde siders anmeldelse i tynde Information af Britney Spears, eller rettere, en slags engageret 'reklame' for en film på tv2 Play. Side 3 er en regulær helsides reklame-anmeldelse af Kollagen; det er noget med ledene; der et billede af en løber, der måske har ondt i knæet. Det er også en slags kultur, og i det mindste står der, hvad det koster, hvorimod Ralph Christensen glemmer at anføre, hvad tv2 play koster i abonnement. - Men, lop med humøret: kulturen har fået sit i Information på en almindelig, kedelig, blå corona-mandag.

Eva Schwanenflügel

@ Mikael Velschow-Rasmussen

Angående de kiks du påpeger i dit indlæg, har jeg skrevet til Webredaktionen i sidste uge, men ikke fået svar.
Måske jeg henvendte mig det forkerte sted, men burde de så ikke henvise én til det rette?

PS. Hvis man skriver en kommentar, forbliver kommentarsporet åbent derefter, når man anbefaler indlæg.
Man kan dog ikke se sit navn optræde, før man forlader sporet og vender tilbage.

Jens Christensen, Katrine Damm og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar