Kommentar
Læsetid: 8 min.

Digterfejden om Glostrup er slet ikke slut: her er to nye digte

Jeg kan ikke huske, at jeg været i Glostrup. Som mange er jeg drønet forbi på motorvejen eller i toget uden at stå af. Nu har jeg været i digternes Glostrup, skriver Anne-Marie Mai efter at have fulgt digterstriden om den københavnske forstad
Kultur
5. februar 2021
Man skal ikke læse de tre Glostrup-digte som digte, der afbilder Glostrup eller genspejler livet i nutidsbyen. Digtning er ikke en virkelighedsafbildning eller genspejling. Digtningen er et forhold til verden, til ordene, til tanken og til kunsten selv.

Man skal ikke læse de tre Glostrup-digte som digte, der afbilder Glostrup eller genspejler livet i nutidsbyen. Digtning er ikke en virkelighedsafbildning eller genspejling. Digtningen er et forhold til verden, til ordene, til tanken og til kunsten selv.

Anders Rye Skjoldjensen

I Informations spalter er der kommet gang i en litterær kappestrid om Glostrup. To digtere, Thomas Boberg og Morten Søndergaard, udfordrer sig selv og den gamle mester Henrik Nordbrandt med at skrive digte fra den københavnske forstad Glostrup.

Det begyndte med Nordbrandt, der havde skrevet et digt om Glostrup, som i sortsyn nærmest overgik hans berømte digt »Året har 16 måneder«, hvor året bliver udstyret med hele fem mørke novembermåneder.

Det nye digt, »Glostrup«, står i digtsamlingen, Så en morgen, der udkommer i marts måned, og her er det Glostrup, der holder for både som ord, som sted og som tid. Glostrup er værre end det meste, kun overgået af døden, der er værre, og af det uvisse »det værste«, der er værre end døden!

Thomas Boberg gav et poetisk svar på Nordbrandts digt med sin »Ode til Glostrup«, og Morten Søndergaard fulgte op med et stort digt, »Vision i Glostrup – i Glostrup bliver verden synlig«, hvor han forholder sig til både Nordbrandts og Bobergs digte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Skal jeg stemme på et af de to digte, bliver det Jonas Reppels!

Kenneth Krabat

Også dét, der rammer MIG mest.

Kenneth Krabat

Vi tager med på vognen
for at tage til Glostrup
værsgo chauffør
kør! og
NU er vi i Glostrup
eller IKKE
i Glostrup her
er intet at se jo se
Glostrup bowleklub
og akvariefiskforening
- men dét skilt ku jo
hænge hvor som helst
så hvor hænger det nu?
Fører vejen nu hjem
eller længere væk
væk?
jeg er hér
kan Glostrup dét?
VI ved godt
det er for sent for Glostrup
kun en særlig aftale
med Movia med
De Danske Statsbaner gør
at Nogen tør
bo i Glostrup
eller noget andet sted

LYD
bit. ly/DIGT_hjemmevæk (fjern mellemrum)