#MeToo
Læsetid: 11 min.

Vi gik på dramaskole sammen i 1983. Nu er Dimitri Lignadis hovedskurk i den græske #MeToo-bølge

I 1983 gik dansk-græske Nastja Arcel på skuespillerskole i Athen med det unge talent Dimitris Lignadis. 38 år senere er han som tidligere kunstnerisk direktør på Nationalteatret sammen med mange andre i tv- og teaterbranchen anklaget for blandt andet seksuel chikane og voldtægt. #MeToo er kommet til Grækenland, og det, skriver Arcel, er en storm af mytologiske dimensioner
Nastja Arcel og Dimitris Lignadis var to ud af 25 lykkelige unge, der blev optaget som skuespilelever på Nationalteatrets dramaskole en varm Atheniensisk sommer i 1983. Sidenhen blev Lignadis kunstnerisk direktør på Nationalteatret, men han er nu blevet fyret og siden fængslet for blandt andet seksuel chikane og voldtægt af mindreårige, idet den græske #MeToo-bølge er begyndt at rulle.

Nastja Arcel og Dimitris Lignadis var to ud af 25 lykkelige unge, der blev optaget som skuespilelever på Nationalteatrets dramaskole en varm Atheniensisk sommer i 1983. Sidenhen blev Lignadis kunstnerisk direktør på Nationalteatret, men han er nu blevet fyret og siden fængslet for blandt andet seksuel chikane og voldtægt af mindreårige, idet den græske #MeToo-bølge er begyndt at rulle.

Milos Bicanski

Kultur
27. februar 2021

Jeg og Dimitris var to ud af 25 lykkelige unge, der blev optaget som skuespilelever på Nationalteatrets dramaskole en varm atheniensisk sommer i 1983.

Midt i skolens skønne kaos var han med sin alvor et billede på den orden, vi længtes mod på gangene, på trapperne, i prøvelokalerne. For han var altid på vej – ind på skolen, ud på gaden, ind i sine egne tanker eller over på Nationalteatret på den anden side af gaden – hvor han allerede havde roller.

Han var den af os, som vi vidste ville blive til noget. Brede skuldre, blå øjne midt i alle dem med brune. Blond hår midt i alle med sort. Hans far, Tasos, den berømte teaterkritiker, var lærer i teaterhistorie på skolen. Det var ham, der under mine kammeraters latter sagde, at jeg skulle stoppe med at tage noter, for »det vigtige husker man«. Han vidste ikke, at jeg lige var blevet student fra Falkonergårdens Gymnasium og ikke helt forstod græsk endnu og derfor skrev, så det larmede, for så senere at oversætte det hele sammen med min græske tante Sofia på hendes altan.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Tak for en virkelig interessant situationsrapport.

Jane Jensen, ingemaje lange, David Zennaro, Susanne Kaspersen, John Scheibelein, Katrine Damm og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar