Kommentar
Læsetid: 4 min.

Glostrup er ikke kun digternes ikkested, men stedet hvor en masse mennesker bor, lever, drømmer

I digtene i den såkaldte Glostrupfejde bliver Glostrup beskrevet udefra og som et ikkested eller et uden-for-tiden-sted. Det er blikket fra vejene, fra bilerne på den rute, der ikke længere stopper i Glostrup. Hos digterne er forstaden sjældent livsbekræftende. Men jeg har boet, levet og drømt i Glostrup
»Byen ved jernbanen uden for Vestvolden flyttede min familie til for 100 år siden. De tog rejsen fra Indre By og ud, mens de fleste andre flyttede fra landet og ind. I begyndelsen af århundredet blev Glostrup nemlig et driftigt stop på linjen mellem storbyen og resten af verden,« skriver Birgitte Darger.

»Byen ved jernbanen uden for Vestvolden flyttede min familie til for 100 år siden. De tog rejsen fra Indre By og ud, mens de fleste andre flyttede fra landet og ind. I begyndelsen af århundredet blev Glostrup nemlig et driftigt stop på linjen mellem storbyen og resten af verden,« skriver Birgitte Darger.

Privatfoto

Kultur
19. februar 2021

Jeg kan ikke huske, jeg har været i Glostrup, skriver Anne-Marie Mai i Information den 6.2.21 og understreger, at hun med digtene i Informations serie har læst/set/oplevet digternes Glostrup.

Jeg får sådan lyst til at fortælle, at jeg har været i Glostrup. Jeg har været så meget i Glostrup, som man kan være, når man ikke er født der, men har familiehuset på fars side stående på Sydvestvej 31, bygget i 1925 i røde mursten og med haven grænsende op til jernbanesporene, der hver dag siden 1850’erne har fragtet gods og mennesker til og fra København. Den bane lå for enden af sengen, hvor jeg elskede at sove bag gule tulipangardiner på 1. sal hos min farmor og lyttede til togenes rumlen gennem natten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kenneth Krabat

Som led i den aktuelle Glostrup DigterFejde henvises til et debatindlæg i kulturmonitor
- ref. hér: krabat.menneske.dk/kkblog/2021/02/19/glostrup-digterfejde-2021-2/

Hvad ved I egentlig
om Glostrup ?
Har I stået
i Ringvejskrydset
og drømt om
at komme kørende
i en Opel Kaptajn
og kigge ud på dem,
som står der
og kigger på biler
søndag aften ?

Har I kigget under
Hovedvejens vejbelægning
og fundet firkløver
i græsrabatten
langs cykelstien ?

Ved I,
at under P-pladsens asfalt
er der et dybt bombehul
fyldt op med
vaniljeis
og jordbæris
og nougatis ?

Vidste I egentlig det
om Glostrup ?