Nyhed
Læsetid: 5 min.

Det er godt, at Netflix investerer i dansk talent, men man skal passe på ensretning

Et nyt samarbejde mellem de danske filmværksteder og streaminggiganten Netflix skal udvikle unge serie- og filmtalenter. Det er der grund til fejre – flere penge til talentudvikling er godt – men der er også en fare for ensretning og fokus på form i stedet for indhold
Netflix vil hjælpe unge danske talenter, men risikerer også at ensrette film- og serieproduktionen og pille ved måden, rettighedspenge fordeles på i Danmark. Men dem skal de ikke røre ved, siger filminstruktør Christina Rosendahl.

Netflix vil hjælpe unge danske talenter, men risikerer også at ensrette film- og serieproduktionen og pille ved måden, rettighedspenge fordeles på i Danmark. Men dem skal de ikke røre ved, siger filminstruktør Christina Rosendahl.

GREGERS TYCHO

Kultur
8. februar 2021

Der var glæde at spore, da Netflix og Filmtalent i sidste uge kunne annoncere et nyt, ambitiøst talentudviklingsprogram, Serieskolen, finansieret af Netflix og rettet mod unge, håbefulde serie- og filmskabere. I Serieskolen vil danske talenter ikke mindst kunne deltage i masterclasses, hvor erfarne branchefolk, også fra Netflix, vil undervise i alt fra serieformater og manuskriptskrivning til kunsten at sælge et projekt og produktion af et pilotafsnit til en serie.

Den 28. februar er der deadline på at ansøge om optagelse i Serieskolen, og i løbet af de følgende måneder vil folkene bag sortere og udvælge, så det ender med tre projekter, der hver får 100.000 kroner til produktion af et pilotafsnit og mulighed låne udstyr til at producere. Netflix har så forkøbsret til projekterne, men takker de nej, har den øvrige danske film- og tv-branche mulighed for at byde ind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her