Filmpris
Læsetid: 17 min.

Hollywoods bedste værste fest – Golden Globes er lige så utroværdig, som den er magtfuld

Søndag uddeles de årlige Golden Globe-priser for 78. gang. Det er en eftertragtet pris, fordi den er et afgørende skridt på vejen til at vinde en Oscar. Alligevel gør både værter og vindere ofte grin med prisen. Med god grund. For til den knytter sig adskillige kulørte skandaler, der viser, hvordan prisen på en og samme tid er en af de vigtigste i verden – og samtidig helt ligegyldig. Vi tegner et portræt
Lidt mere kulørt end storebror Oscar. Samuel L. Jackson og Joey Lauren Adams ved Golden Globes 1998.

Lidt mere kulørt end storebror Oscar. Samuel L. Jackson og Joey Lauren Adams ved Golden Globes 1998.

Ritzau/Scanpix

Kultur
26. februar 2021

»Jeg vil gerne afvise det latterlige rygte om, at den eneste grund til, at The Tourist blev nomineret (til en Golden Globe, red.) var, at så kunne de udenlandske journalister hænge ud med Johnny Depp og Angelina Jolie. Det var ikke den eneste grund: De lod sig også bestikke.«

I 2011 var den britiske komiker og skuespiller Ricky Gervais for anden gang vært for den årlige Golden Globes-uddeling. Allerede første gang havde han vist sig at være lidt af en mundfuld, der ikke holdt sig tilbage for at gøre grin med de forsamlede superstjerner – eller med selve prisuddelingen og organisationen bag, The Hollywood Foreign Press Association (HFPA), som består af små 100 udenlandske journalister bosiddende i Los Angeles.

Denne gang lykkedes det dog Gervais at gøre HFPA’s daværende præsident, Philip Berk, så pikeret, at Berk efterfølgende tog afstand fra komikerens mest provokerende jokes om prominente navne som Bruce Willis, Robert Downey Jr. og Cher.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tonny Helleskov

På denne plads i dagens avis havde jeg nok forventet en analyse af, at krigsvåbnet så kort tid inde i den ny tiltrådte præsident Bidens atter er kommet i brug. Vi og verdenen blev jo dog lovet diplomati frem for gold magtanvendelse.
Hvorfor optrapper præsidenten lidelserne for for de i forvejen sønderbombede mellemøstlige lande. Og hvad laver USA egentlig i Syrien og med hvilket mandat. Kunne vi ikke få en grundig analyse af ,hvorfor Biden og hans folk har valgt dette.

Det fremgår jo tydeligt nok i ovenstående artikel, at den kunne vi vist godt have undværet.

Mikael Velschow-Rasmussen, Eric Philipp, Torben Arendal og Per Torbensen anbefalede denne kommentar