Kommentar
Læsetid: 2 min.

Kampen om renhed må ikke føre til, at krænkere og røvhuller aldrig kan få et job igen

Fire måneder efter han blev fyret fra DR efter en stor krænkelsesskandale, fik radioværten Mads Aagaard Danielsen i sidste uge nyt job. Tre dage efter fortrød den nye arbejdsgiver. Er vi i kampen for renhed nået dertil, hvor krænkere, svindlere og andre røvhuller aldrig skal have et job igen? Forhåbentlig ikke, skriver kulturjournalist Rasmus Elmelund, men sagen tegner konturer af en ny virkelighed
Chefredaktør på Berlingske Mette Østergaard måtte i TV 2’s Presselogen forsvare, hvorfor hendes avis havde valgt at offentliggøre navnet på radioværten Mads Aagaard Danielsen.

Chefredaktør på Berlingske Mette Østergaard måtte i TV 2’s Presselogen forsvare, hvorfor hendes avis havde valgt at offentliggøre navnet på radioværten Mads Aagaard Danielsen.

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kultur
26. februar 2021

For fire måneder siden afslørede Berlingske, at journalisten Mads Aagaard Danielsen, der var vært på DR’s Shitstorm og DM i hadbeskeder, selv excellerede i hadbeskeder og grænseløs adfærd. I detaljer fortalte kvinder og mænd, hvordan radioværten havde sendt nedgørende og hadefulde beskeder, opført sig aggressivt og seksuelt krænkende, og hvordan han havde brugt sin indflydelse og stilling i DR til at true sig til tavshed om sin adfærd.

Danielsen undskyldte i en sms til Berlingske og skrev, at han først var »i stand til at indse karakteren« af sine handlinger, da de blev fremlagt for ham på én gang, og at han »den næste tid« ville søge hjælp hos professionelle og sine nærmeste. En uge efter artiklen blev trykt, blev han fyret.

Dengang var der debat om, at Berlingske havde bragt hans navn. Chefredaktør Mette Østergaard måtte i TV 2’s Presselogen forsvare det over for skeptiske chefredaktørkolleger, der argumenterede for, at manden risikerede aldrig at få et job igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Troels Ken Pedersen

Der er forhåbentlig et meningsfuldt rum ind imellem "ingen/trivielle konsekvenser" og "fuldstændig altomfattende konsekvenser for evigt". At han har svært ved at lande en stilling med magt og prestige mindre end et halvt år senere er ikke tæt nok på "fuldstændig altomfattende konsekvenser for evigt" til at jeg finder det så voldsomt bekymrende.

Halfdan Illum, Eric Philipp, Gitte Loeyche, Gunilla Kurdahl, Niels Bønding, Frederikke Nielsen, Maria Ajspur, Martin Rønnow Klarlund, Poul Reynolds, Inge Lehmann, Lise Lotte Rahbek, Steen K Petersen, Lotte Tvede, Nanna Engberg, Kenneth Graakjær, Peter Høivang, Katrine Damm, Bjørn Pedersen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Christine Michelsen, Benjamin Bjerre, Henning Kjær, Lillian Larsen og Laura Beck anbefalede denne kommentar

Derfor har mange så lav tillid til bl.a. journalister. Ikke mange vender så hurtigt tilbage til magt og indflydelse efter at have opført sig psykopatisk og udnyttet deres magt helt skånselsløst.
Psykopater er formår i lang tid at bruge deres magt til at true deres ofre til tavshed.

Hanne Ribens, Torben Lindegaard, Poul Reynolds, Inge Lehmann, Lise Lotte Rahbek, Herdis Weins, kjeld hougaard, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og søren ploug anbefalede denne kommentar
Lærke Møller

For det første handler det ikke om “kampen om renhed”. Det handler om at beskytte mennesker, og det handler om, at overgrebspersoner ikke skal kunne gøre, som det passer dem, uden der er den mindste smule konsekvens.
Det er ikke unormalt, at end adfærd har konsekvenser for ens ansættelsesforhold, hvis man skal arbejde med mennesker, eller sågar hvis man skal arbejde i butik. Hvorfor er det så pludselig helt skidt, at disse voksne mennesker, der har begået overgreb mod andre voksne, ikke skal have en ansættelse med lignende magt? Det er da det mest fornuftige, man kan komme på.

For det andet hives her fat i et eksempel, hvor “arbejdsløsheden” har været så kort. Hans løn stoppede vel ikke straks efter fyringen (der plejer trods alt at være tre måneders opsigelse).
Om han var god som radiovært, er vel en smagssag. Jeg fandt det ret uudholdeligt. Men om han skal have en lignende magtposition efter så kort tid, kan vi vel alle sige nej til.
I bekymringen om jobsikkerhed og lignende, kommer dette skriv desværre til at ligne et forsvar af de “stakkels” mænd, der nu for første gang kan opleve, at deres ødelæggende adfærd har konsekvenser. Det skal have konsekvenser. Selvfølgelig skal det det. At blive afvist fra et enkelt job sker for vitterligt alle mennesker, og det kan umuligt være en negativ ting i dette tilfælde.

Kurt Nielsen, Maud Margrethe, Estermarie Mandelquist, Eric Philipp, Hanne Ribens, Gunilla Kurdahl, Eva Schwanenflügel, Frederikke Nielsen, Martin Rønnow Klarlund, Lisbeth Larsen, Henning Kjær, Søren Rehhoff, Espen Bøgh, Inge Lehmann, Viggo Okholm, Palle Raabjerg, Nanna Engberg, D. Andersen, Finn Jakobsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Man må nok også tænke lidt på, at en mand som lever højt på usmagelig selveksponering sætter sig selv i klemme, når korthuset falder sammen.
Han skal nok koncentrere sig om at finde et job, hvor hans ego kan holdes i baggrunden. Men så har han måske ikke så meget at byde på?

Kurt Nielsen, Eric Philipp, Steffen Gliese, Herdis Weins og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

- Tja, hvor lang tid skal "HVEM" leve med konsekvenserne af Mads Aagaard Danielsens handlinger af magtfuldkommenhed , og hvor lang tid levede de i skyggen af Mads Aagaard Danielsens undertrykkelse på deres arbejdsplads???

Mads Aagaard Danielsen skyndte sig at undskylde og hævdede han ville gå i behandling, men det virker mere som en tur med en "hop på og spring af bus" efter behag for Mads Aagaard Danielsen, så hvor meget behandling ligger der overhovedet bag den kultur.

- Gør det iøvrigt så meget at samfundet konsekvenser virkelig rammer hårdt og i lang tid, og ikke blot er et øjebliks-sekund af anger, som så smides overbord når sekundet er overstået, - for hvilken lærdom er der dog ved det.

Mads Aagaard Danielsen må godt få god til at blive behandlet ordentligt for sine lidelser, og respekt for andre mennesker og deres naturlige rettigheder, - ikke de lumpne rettigheder han vil give eller fratage dem for sine lysters skyld.

Steffen Gliese, Inge Lehmann, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel og Bodil Kirstine Jensen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Pointen er lige så god, som den er billig og uigennemtænkt. Der skulle bare skrives lidt.

INGEN påstår, at en dømt ikke skal have mulighed for at arbejde igen. Det skal (naturligvis) bare ikke ske dagen (eller måneden) efter fyringen, og man skal ikke (nødvendigvis) kunne indgå i en jobfunktion, fra hvilken man just blev fyret, fordi man ikke kunne varetage denne uden at blive fyret.

Eric Philipp, Steffen Gliese, Inge Lehmann, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel og Frederikke Nielsen anbefalede denne kommentar

Jobbet skal være uden magt og ledelsesansvar, så det ikke blot videreføres uden omgivelsernes mulighed for straks at stoppe adfærden, hvis den fortsættes at være krænkende og udnyttende.

Kurt Nielsen, Inge Lehmann og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Jonathan Larsen

Lad manden komme videre

- lad de krænkede komme videre først!

Inge Lehmann, Herdis Weins og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

Magt sex og mad er ethvert dyrs dagsorden. Hverken mere eller mindre. Hvordan vi som mennesker finder en måde at håndtere det på, er det politik principielt handler om. Det er ikke nødvendigvis indviklet og ikke nødvendigvis en opgave for akademikere.

Magt sex og mad er ethvert dyrs dagsorden. Hverken mere eller mindre. Hvordan vi som mennesker finder en måde at håndtere det på, er det politik principielt handler om. Det er ikke nødvendigvis indviklet og ikke nødvendigvis en opgave for akademikere.