Note
Læsetid: 5 min.

Nu kan den tyrkiske forfatter Buket Uzuner kalde sig både sig prisvindende og censureret

Litteratur om moderskabet hædres i Colombia, Tblisi og Guadalajara er udnævnt som UNESCO-hovedstad for litteratur, tyrkiske Buket Uzuner er blevet censureret og i Utopia indgår Jeff Bezos og Bernie Sanders en alliance
Mens han ventede på ikke at blive præsident, fik Bernie Sanders ideen til Dr. Hyde Foundation. Eller ...

Mens han ventede på ikke at blive præsident, fik Bernie Sanders ideen til Dr. Hyde Foundation. Eller ...

Brendan Smialowski

Kultur
5. februar 2021

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

LATINAMERIKA

Og den store spansktalende pris går til ...

Moderskabet bliver i disse år naturligvis ikke kun i Danmark hentet ned fra familiemytologiens rosenrøde og himmelblå piedestal og sat under litterær lup af velskrivende kvinder. Premio Alfaguara de novela er en af Latinamerikas mest prestigiøse litterære priser og samtidig en af verdens mest pengetunge på rundt regnet en million kroner. Den gives til en spanskskrivende forfatter for en endnu upubliceret roman.

I år går den til colombianske Pilar Quintana for romanen Los abismos, der handler om forholdet mellem flere generationer af kvinder. Quintana selv siger, at den er skrevet ud fra oplevelsen af at være datter af en generation af mødre, hvis sociale virkelighed ikke gav dem anden mulighed end at gifte sig og få børn. Los abismos, der på dansk betyder ’afgrundene’, udkommer 25. marts.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her