Kommentar
Læsetid: 2 min.

Et kulturfrikort til unge må have det erklærede mål at ville løfte dannelsen

SF vil løfte dannelsen, bringe de unge ud af coronatristese og genstarte kultursektorens økonomi med et kulturfrikort på 250 kroner til unge under 25. år. Det er en god idé, men det kræver, at politikerne tør pege på, hvilken kultur der har dannende potentiale
SF vil give alle unge op til 25 år et kulturfrikort på 250 kroner. Det er en god idé, men hvis det skal give mening, bør de forholde sig til, hvilken slags kulturoplevelser, det skal indeholde. Skal det være okay at bruge det på en tur i Zoologisk Have eller hvad med som her: En tur til et litteraturarrangement på Louisiana?

SF vil give alle unge op til 25 år et kulturfrikort på 250 kroner. Det er en god idé, men hvis det skal give mening, bør de forholde sig til, hvilken slags kulturoplevelser, det skal indeholde. Skal det være okay at bruge det på en tur i Zoologisk Have eller hvad med som her: En tur til et litteraturarrangement på Louisiana?

Tine Sletting

Kultur
19. februar 2021

Vi er mange, der går og har lidt ondt af os selv, fordi pandemien har gjort vores liv og hverdag mere bøvlet. Musearme, Teams-fatigue, doomscrolling, børne-overload, kedsomhed. Men vi kommer trods alt igennem.

Så er der også dem, de unge, som inden de ser sig om, har fået forsømt ikke ét, men to forår. Dem, der stod foran studentereksamener, dannelsesrejser, stormfulde eventyr og forelskelser, studiestart og alt det, der sker på de få år, der er så definerende for os. De har mistet det hele.

Og så er der de erhvervssektorer, der er allerhårdest ramt. En af dem er kultur. En rapport udarbejdet af Ernst and Young viste i januar, at omsætningen i den kulturelle og kreative sektor i Europa faldt med næsten en tredjedel – 31 procent – i 2020. Ifølge rapporten er det lige så slemt som luftfartsbranchen og endda lidt værre end turismesektoren (29 procent).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

Det burde være logisk... men se, om det er det!?

Steffen Gliese

For fedtet, alt for fedtet. Husk, at Italien giver alle 18-årige 3000 kr. til kultur.
Man kan selvfølgelig bøde meget på det, hvis man igen afskaffer entréen til de statslige museer og kompenserer for tabet, men der er næppe en koncertbillet i 250 kr., og der er i hvert fald kun 2 teaterbilletter på børne-, ungdoms- eller studierabat.

Kai Birk Nielsen

Kultur er ikke teater
og sange og danse og spil
Kultur er hele den samlede
sum af det, vi erfarer os til.
(Carl Scharnberg)

Intet er så vederkvægende som at være ung med de unge, dannet med de dannede og gavmild med alle andre.