Novelle
Læsetid: 5 min.

I en lille novelle tager Adda Djørup os på roadtrip ind i foråret

Det er (næsten) blevet forår, og derfor bringer Bogkort en sær lille historie, der inkluderer bøger og forår. Vi kan kalde historien ’Fra Madrid til Jerez de la Frontera’
’Lydia lyttede til den historie, hun havde hørt hundrede gange før, lagde blidt sin hånd om hans nakke og ønskede, at der ville ske noget nyt. At han ved et trylleslag ville glemme oplevelsen eller gå til psykolog, så de kunne begynde at feriere et andet sted fremfor hvert år, to dage før påske, at køre til Jerez de La Frontera af hans gamle nærdødsrute.’

’Lydia lyttede til den historie, hun havde hørt hundrede gange før, lagde blidt sin hånd om hans nakke og ønskede, at der ville ske noget nyt. At han ved et trylleslag ville glemme oplevelsen eller gå til psykolog, så de kunne begynde at feriere et andet sted fremfor hvert år, to dage før påske, at køre til Jerez de La Frontera af hans gamle nærdødsrute.’

Juan Carlos Hidalgo

Kultur
26. februar 2021

Juan sagde, at sandheden i sig selv er ligegyldig.

Lydia sagde, at sandheden er uden for rækkevidde.

Juan sagde, at det væsentlige er, hvordan man gestikulerer, når man nu og da kommer i tanke om, at sandheden faktisk findes, der hvor man ikke kan nå den, og selvfølgelig også hvad man så siger. Men mere end hvad man siger, måden man siger det på.

Lydia sagde, at man gør sig selv og verden en tjeneste ved at betragte mennesker som landskaber. De er, som de er. Man kan gå en tur i dem eller lade være. Man kommer så langt, som man kommer. Hvis man falder i en lavapøl eller dør i et sneskred, har man åbenlyst taget den forkerte vej. Eller haft det forkerte tøj på.

Juan lo og sagde, at så findes der ikke dårlige mennesker, der findes bare forkert påklædning. Og forkerte veje at gå.

Lydia sagde, at hun ikke skulle nogen steder foreløbig. Hun ville ligge i haven og læse. Det var det eneste, hun havde tænkt sig at lave hele ferien, ud over det, der var strengt nødvendigt for opretholdelsen af livet – at spise, at sove, at holde blodomløbet i gang og gå på toilettet. Og, for hendes vedkommende, sådan føltes det at gå i seng med Juan.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her