Bognyt
Læsetid: 5 min.

Militærkuppet har gjort landet sørgeligt aktuelt: Læs fra og om Myanmar i din vinterferie

I Portugal er bogbranchen i krise, i Hviderusland er bogbranchen under angreb, og i Myanmar er al fri kommunikation under angreb. Når verden er nedslående, er Bogkortet det også, men der er godt nyt fra Utopia!
Natten til den 1. februar (dansk tid) meddelte Myanmars militær, at det havde taget kontrol over landet. Det skete under et kup mod Myanmars demokratisk valgte leder, Aung San Suu Kyi, som inden militærets udmelding var blevet anholdt af hæren.

Natten til den 1. februar (dansk tid) meddelte Myanmars militær, at det havde taget kontrol over landet. Det skete under et kup mod Myanmars demokratisk valgte leder, Aung San Suu Kyi, som inden militærets udmelding var blevet anholdt af hæren.

Mladen Antonov

Kultur
12. februar 2021

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Portugal

Bogbranche i krise

Federation of European Publishers har i et brev bedt den portugisiske regering om at tillade landets boghandlere at sælge bøger ’fra døren’. De påpeger, at i Portugal står onlinehandlen kun for otte til ni procent af bogsalget, at der i løbet af landets nedlukning har været en nedgang i bogsalget på 20 procent, og at den portugisiske regerings støtte til branchen har været så beskeden, at Portugal nu risikerer at opleve den største nedgang i denne branche siden 25. april 1974; dagen, hvor det fascistiske regime blev smidt på porten, og det moderne, demokratiske Portugals historie begyndte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her