Baggrund
Læsetid: 10 min.

Skrivende kvinder bringer os bud fra fjerne og fremmede lande

En utrættelig feministisk forlæggeraktivist bringer bøger fra et land, mange af os bør kende. Senest en bog om Herman Bang som anmelder af samtidige kvindelige forfattere – blandt andre Karin Michaëlis’ ’Munken går i enge’
Kultur
5. februar 2021
»Hvis jeg var oplagt til at skrive – hvad jeg gerne var – tog jeg min Pen og dyppede den i Blækket,« skrev Karin Michaëlis.

»Hvis jeg var oplagt til at skrive – hvad jeg gerne var – tog jeg min Pen og dyppede den i Blækket,« skrev Karin Michaëlis.

Ullstein Bild

Stillet lidt firkantet op har vores danske forlagslandskab siden årtusindskiftet været kendetegnet ved både samling og spredning. Tre-fire meget store forlag dominerer markedet og synes tilmed stadigvæk at vokse sig endnu større, men samtidig er et veritabelt væld af mindre og ganske små nye forlag skudt frem, der besætter nicherne i feltet og i modsætning til giganterne (Gyldendal, Lindhardt og Ringhof, Politikens Forlag og People’s Press) på aktivistisk facon kan udnytte muligheden for at profilere sig tydeligt.

Vi taler om det avantgardistisk-stratenrøverisk spireglade Gladiator, om det kræsent lyrikcentrerede århusianske forlag Hermann & Frudit, om Escho, som specialiserer sig i det sære og groteske, Sidste Århundrede, som kun udgiver bøger fra, ja, sidste århundrede, Asger Schnacks Forlag, som giver folk den ene perle efter den anden, og om Etcetera, som kun udgiver nye bøger oversat fra fransk.

I det følgende skal der stilles skarpt på enmandsforetagendet Kvinder skriver, drevet af forhenværende bibliotekar Helge Scheuer Nielsen (f. 1940) og med nu i alt 20 udgivelser på markedet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her