Ungdomstv
Læsetid: 10 min.

Teensex-tv-serier hjælper unge til at forstå deres egen voksende seksualitet – og forældre kan se med

Forældres forargelse er en god indikation af, at lige dér, hvor det gør ondt på seksualmoralen, dér har teenagere behov for et diskussionsforum. Netop det tilbyder en række moderne teen-tv-serier som ’Euphoria’, ’We Are Who We Are’ og ’Sex Education’ – og forældre kan sagtens se med, ja, mange gør det af egen fri vilje
Forældres forargelse er en god indikation af, at lige dér, hvor det gør ondt på seksualmoralen, dér har teenagere behov for et diskussionsforum. Netop det tilbyder en række moderne teen-tv-serier som ’Euphoria’, ’We Are Who We Are’ og ’Sex Education’ – og forældre kan sagtens se med, ja, mange gør det af egen fri vilje

Jon Hall/Netflix

Kultur
25. februar 2021

Åh, teenageårene. Få af os kommer os for alvor over dem.

Der er også meget at dvæle ved i disse formative år. Uddannelse og for nogle en voksen retning i livet. Dybe venskaber, som måske aldrig siden matches i deres inderlighed. Forelskelser, der føles, som om de kan slå ihjel. Og dét at de fleste af os midt i dette hormonhelvede stræbte efter at få vores seksuelle debut.

Dén glemmer de færreste, de fleste husker den som en ukøn affære. Ja, en af mine venner mistede sin mødom til The Beatles' »Maxwell's Silver Hammer.« Især gonglyden, når Maxwell i Paul McCartneys sang slår sine ofre ihjel, er ikke ligefrem lyden af lir.

Ikke desto mindre kredser vi om ungdommen, især teenageårene, som tungen om hullet, hvor der engang var en tand. Tilsyneladende kan sjælen aldrig helt holde op med at opsøge dét vakuum, hvor der engang var en uskyld.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her