Muppe-magi
Læsetid: 8 min.

’The Muppet Show’ er et overflødighedshorn af humor, hjerte, musikalitet og store stjerner

Fredag den 19. februar 2021 er en mærkedag. Den dag bliver alle fem sæsoner af det legendariske ’The Muppet Show’ endelig tilgængelige på streamingtjenesten Disney+. Informations filmredaktør, der er vokset op med mupperne, kan næsten ikke udtrykke, hvor stort og vigtigt det er, men forsøger sig alligevel
Miss Piggy, Kermit og resten af muppet-holdet.

Miss Piggy, Kermit og resten af muppet-holdet.

AFP / Archives

Kultur
18. februar 2021

Her er fem grunde til, at ’The Muppet Show’ er det bedste, der er sket, siden man fandt på at skære brød i skiver.

1. Den følsomme, charmefrø

Frøen Kermit er det blødende, bankende hjerte i The Muppet Show. Han er også den charmerende frø bag det varietéshow, som mupperne i hvert afsnit med større eller mindre held forsøger at afvikle i et gammelt teater. Kermit er en følsom, evigt bekymret og meget imødekommende sjæl, som gør sit bedste for at holde styr på de uregerlige mupper – og for at gøre de mange berømte gæstestjerner glade. Kermit lader af ren og skær loyalitet gode venner som fuglen Gonzo og bjørnen Fozzie optræde igen og igen, selv om det så ofte går galt.

Huskomikeren Fozzie fortæller vandede vittigheder, der har det med at falde til scenegulvet med et brag, mens vovehalsen Gonzo leger kanonkonge og får sig skudt op gennem taget eller ud til publikum, deriblandt to gnavne, gamle herrer, Statler og Waldorf, der fra deres loge med stor fryd gør grin med Fozzie og i det hele taget blander sig, når de ikke synes, at varietéshowet fungerer – hvilket er nærmest hele tiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Herlig artikel :-)

Tina Peirano, Jesper Eskelund, Maj-Britt Kent Hansen, Troels Ken Pedersen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

Kermit lader af ren og skær loyalitet gode venner som fuglen Gonzo og bjørnen Fozzie optræde igen og igen, selv om det så ofte går galt.

jeg har altid troet, at Gonzo var en myresluger eller lignende, men vi er åbenbart ikke ene om, at have forskellige dyr knyttet til hans karakter.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gonzo_(Muppet)#Species

A running gag related to Gonzo is that it is not clear what species he is supposed to be. Gonzo's self-identity is a "whatever"

Steffen Gliese

Det var i høj grad en chance for at se de teaterstjerner, vi ellers aldrig havde mulighed for at opleve, såsom Carol Channing (med de to uforglemmelige segmenter 'Jeeper's Creeper' og 'Diamonds Are A Girl's Best Friend' og Ethel Merman med et omfattende potpourri af duetter og al optrædens slagsang 'There's No Business Like Showbusiness'.

Jørgen Mathiasen

Min favorit er saxofonisten, den arketypiske tenorsaxonist, der naturligvis hedder Zoot (som Sims).
Ind i mellem spiller han en en solostemme, men sammen med den den hidsige kollega på dæmpet trompet står han for komplet uventede instrumentfejl og spetakulære sluttonefejl i åbningstemaet . Alle musikeres mareridt.

Steffen Gliese

Jeg har altid opfattet Gonzo som en dronte.

Martin Rønnow Klarlund

Test

Jens Christensen

Var Gonzo ikke helt klart en skallesluger? Merganser på engelsk. Bare se på næbbet. ;-)