Tovefeber
Læsetid: 3 min.

Tove Ditlevsen smitter, nu også i Tyskland

Det er ikke kun i England og USA, at Tove Ditlevsen pludselig hitter. Også i Tyskland har hun efter en tidligere fiasko nu erobret bestsellerlisterne – ikke som en dansk, men som en international forfatter
Kultur
12. februar 2021
Efter at det i 1980’erne ikke lykkedes at få de tyske læseres øjne op for ’Gift’, ’Vilhelms værelse’ og ’Ansigter’, som det anerkendte forlag Suhrkamp dengang publicerede, foretages der nu et nyt forsøg.

Efter at det i 1980’erne ikke lykkedes at få de tyske læseres øjne op for ’Gift’, ’Vilhelms værelse’ og ’Ansigter’, som det anerkendte forlag Suhrkamp dengang publicerede, foretages der nu et nyt forsøg.

Birthe Melchiors

Selv om det i disse dage ikke virker særligt passende at bruge smitte som metafor for noget positivt, er det alligevel den bedste metafor for at beskrive den aktuelle interesse i Tove Ditlevsens erindringsbøger. Tove Ditlevsen smitter, sådan er det bare.

Efter at Tovefeberen har raset i Danmark de seneste år, stiger hendes incidenstal nu også verden over. Allerede i 2019 udkom Barndom, Ungdom og Gift under fællesbetegnelsen Københavnertrilogi i den anerkendte Penguin Classics-serie i Storbritannien og vandt stor berømmelse. Også Ansigterne, som fulgte i januar 2021, blev modtaget med begejstring.

På samme tid blev trilogien publiceret i USA, og efter en vildt begejstret anmeldelse i The New York Times er Ditlevsens værk og liv nu på alles læber – ikke mindst igen i Danmark, hvor Ditlevens transatlantiske fremgang bliver fejret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her