Klumme
Læsetid: 4 min.

En uge i bevægelse: Oprejsning til Dante, gåture for balletbørn og afgang for Jeff Bezos

Burde Dante være blevet smidt i et hul med brændende tjære? Hvem sender Göteborg Film Festival ud på en øde ø med en ordentlig stak film? Og får vi nogensinde den dokumentar om sexchikane og magtmisbrug på TV 2? Alt det fik vi svar på i denne uge
Endelig er der en Amazon-medarbejder, der får lov at holde en pause. Jeff Bezos skal ikke længere være CEO for virksomheden

Endelig er der en Amazon-medarbejder, der får lov at holde en pause. Jeff Bezos skal ikke længere være CEO for virksomheden

ERIC BARADAT

Kultur
5. februar 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

En meget italiensk historie

Dante, forfatteren til Den guddommelige komedie, blev dømt for korruption i 1302. Den plet på cv’et vil en af hans efterkommere nu have renset ham for, skriver The Guardian. En efterkommer af den dommer, der dømte Dante, skal være med til at vurdere sagen ved retten. Tag den, forældelsesfrist! Utrolig italiensk, at Italiens største forfatter blev dømt for noget så italiensk som korruption – og endnu mere italiensk at bære familienag i 719 år.

I Den guddommelige komedie er straffen for korruption forresten at blive smidt i et hul med brændende tjære, og hvis du forsøger at flygte, kommer en særlig hær af dæmoner med klør med modhager efter dig.

Bodil Skovgaard Nielsen

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her