Ugen på Kulturgangen
Læsetid: 5 min.

Det har været en uge med svære brud: Farvel til robotterne i Daft Punk og powerparret Kimye

To skilsmisser overskyggede ugens kulturnyheder: Med en æstetisk afskedsvideo annoncerede de franske housepionerer Guy-Manuel de Homem-Christo og Thomas Bangalter, at historien om Daft Punk er slut, mens bruddet mellem vor tids vel nok største power couple, Kanye West og Kim Kardashian, nu synes endeligt. Heldigvis var der også nyt om hunde og Lise Rønne
De to franskmænd Guy-Manuel de Homem-Christo og Thomas Bangalter, tilsammen Daft Punk, har nu trukket stikket.

De to franskmænd Guy-Manuel de Homem-Christo og Thomas Bangalter, tilsammen Daft Punk, har nu trukket stikket.

Ritzau Scanpix

Kultur
26. februar 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Mindesten for Daft Punk

Det skulle være to franskmænd, der redefinerede dance- og klubmusikken og svøbte 1990’ernes stammedans i gadedrengehouse og luksusfunk. Guy-Manuel de Homem-Christo og Thomas Bangalter slap deres spilopper løs i nattens eufori under navnet Daft Punk og med hitsene »Da Funk« (1995) og »Around The World« (1997) samt debutalbummet Homework (1997).

Filter house blev den nye nydelse dengang kaldt, fordi man legede med at filtrere diskanten eller bassen fra, så vi først svømmede i velour og så surfede på stjernestøv. Siden transformerede duoen sig på det farvestrålende hovedværk Discovery (2001) til en supermelodisk duo på fraktal boogie gennem vores blodbaner. I høj fart og nu iklædt ikoniske robotdragter opfandt de en forkromet ekstase på mesterlighederne »One More Time« og »Harder, Better, Faster, Stronger«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her