Ugen på kulturgangen
Læsetid: 4 min.

Verden forandres: Elton John vil gerne høre andre end sig selv, og tyske queerpersoner findes

Alting er i opløsning og nye ting sker i denne uge, hvor selveste sir Elton John kom Brexit-ramte britiske musikere til undsætning, et nyt magasinprojekt til unge fik millionstøtte og Holland vil repatriere kolonitidsstjålne kulturgenstande
Elton John har skrevet et opråb i The Guardian om Brexits konsekvenser for musikere, der turnerer i Europa.

Elton John har skrevet et opråb i The Guardian om Brexits konsekvenser for musikere, der turnerer i Europa.

Mario Anzuoni

Kultur
12. februar 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Englands dobbelte isolation

Som om det ikke var bøvlet nok at leve i coronatiden, så er englænderne i en ekstra isolation. Brexit. For musikere i øriget er det katastrofalt, da det bliver langt sværere at turnere på fastlandet – visa, arbejdstilladelse etc. – og det er et kulturelt og økonomisk tab på begge sider af kanalen.

Til støtte kommer sir Elton John. I The Guardian har han skrevet et opråb til politikerne. »Man kan ikke lære mere om liveoptræden, end man gør på den halve time, hvor man forsøger at vinde et uvant publikums hjerter,« skriver han. Løsning: Langsigtet skal der genforhandles med EU, kortsigtet skal der oprettes en hjælpefond til unge musikere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her