Ny dokumentar
Læsetid: 9 min.

Billie Eilish er det syngende talerør for generation woke – men også fanget i popmaskinen

Den amerikanske superstjerne Billie Eilish er et politisk engageret ikon for og fra generation z. Men det er fraværende fra en ny og ellers fremragende og superintim dokumentar om hende og hendes musikalske familie
19-årige Billie Eilish er en af tidens største popstjerner, men også en anmelderdarling og en prisvinder.

19-årige Billie Eilish er en af tidens største popstjerner, men også en anmelderdarling og en prisvinder.

Mike Blake

Kultur
3. marts 2021

Den amerikanske superstjerne Billie Eilish er født i det her årtusind, men hun er en gammelklog teen, toptrænet på internettet i at forstå verden og ikke blive rendt over ende af medierne.

Hendes historie står i kontrast til tragedierne om Whitney Houston, Britney Spears og Amy Winehouse. Hun har ikke været ude i misbrug, faktisk indtager hun angiveligt hverken alkohol eller stoffer. Hun er ikke blevet flået af sladderpressen. I stedet har hun forsvaret sin egenart med en sfinx-agtig ro, en blank afvisning af popkulturens kropsidealer og et skarpt intellekt, der har afvæbnet revolverjournalisterne.

Det bekræfter den spritnye Apple TV+-dokumentar The World’s a Little Blurry. Trods sit ensidige fokus på den emotionelle side af hendes liv og den popmusikalske side af hendes virke er det en virkelig fremragende dokumentar om en teenager, der tror på, at ærlighed varer længst. Det er et to timer og 20 minutter langt, superintimt stjerne- og familieportræt med utrolig adgang til privatsfæren; fra bekymrede, grådlabile forældre over Eilishs dybe tvivl på sig selv til hendes selvmordstanker og kærestesorger.
 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Fin artikel. Tak for den.

Rune Stilling

Rørende og fin dokumentar. Den kan anbefales.