Kommentar
Læsetid: 4 min.

Containerskibet, der sad fast i Suezkanalen, var den perfekte meme-skabelon til 2021

Det var en gave til alverdens meme-magere, da den komplekse og kolossale strøm af varer, der udgør en stor del af den globale økonomi, i den forgangne uge stødte ind i så lavpraktisk et problem som et skib, der er for stort og umanøvrerbart til Suezkanalen
Billedet, der er blevet til bunker af memes den sidste uge.

Billedet, der er blevet til bunker af memes den sidste uge.

Suez Canal Authority/Reuters/Ritzau Scanpix

Kultur
30. marts 2021

Billedet af en helt almindelig gul gravemaskine, der prøver at grave et gigantisk containerskib fri af Suezkanalen, har den seneste lille uge spredt sig på internettet med høj hast og konstante nye bud på en morsom billedtekst. Den højst ubelejlige hændelse, at containerskibet Ever Given i tirsdags satte sig på tværs af den egyptiske kanal, forårsagede ikke bare en global handelskrise, idet tusindvis af containere med varer er blevet forsinket på deres vej til de europæiske markeder. Den har også medført en bølge af memes – altså billeder, der deles på nettet med forskellige vittige tekster – der bruger den på én gang helt simple og helt uoverskuelige begivenhed som afsæt til en vittighed.

Det er altid muligt at fejle

Der findes memes, som minder om, at vi jo alle laver fejl, og at man bare skal glæde sig over, at de fejl, man selv laver, ikke er af en størrelse, der kan ses fra rummet. Variationerne over dette tema er alle skrevet hen over satellitfotos af Ever Given liggende på tværs af kanalen og det omgivende maritime trafikkaos, som er taget højt oppefra af det europæiske rumagentur, ESA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

William Mannicke

Det muligt at grundstødningen i Suez-kanalen kan fremkalde alle mulige meme- og andre sammenligninger blandt ikke sø sagkyndige. Men:

Det jo ikke gratis at sejle igennem Suez-kanalen.

Prisen balancerer hårfint med omkostningerne ved at sejle syd om Afrika.

Men i løbet af en måned ville verdensskibsfarten, handlen have fundet nye veje og dit nye fladskærms tv vil så være en måned ældre og marginalt koste lidt mere

Andet sker der ikke....