Interview
Læsetid: 11 min.

En af Danmarks bedste filmfotografer er sprunget ud som instruktør i udlandet

Filmfotografen Charlotte Bruus Christensen har lavet film med instruktører som Thomas Vinterberg, Denzel Washington og Aaron Sorkin. Nu er hun også selv begyndt at instruere – miniserien ’Black Narcissus’ – og det har gjort hende til en bedre filmfotograf, siger hun
Filmfotografen Charlotte Bruus Christensen har instrueret sin første miniserie, den engelsksprogede ’Black Narcissus’, der lige nu kan ses på Disney+.

Filmfotografen Charlotte Bruus Christensen har instrueret sin første miniserie, den engelsksprogede ’Black Narcissus’, der lige nu kan ses på Disney+.

FX Networks

Kultur
25. marts 2021

Charlotte Bruus Christensen er i gang med en undersøgelse. En undersøgelse af forholdet mellem et ansigt og et filmkameras optik – hvor tæt man kan komme på en præstation og en følelse med et kamera. Det er en undersøgelse, som den danske filmfotograf har været i gang med i lang tid i danske film som Thomas Vinterbergs Submarino og Jagten og en række film i udlandet, og som har ført hende et helt nyt sted hen: Hun har nemlig instrueret sin første miniserie, den engelsksprogede Black Narcissus, der lige nu kan ses på Disney+.

Serien, som hun også selv har fotograferet, er den foreløbige kulmination på undersøgelsen, og hun har lært meget af den, fortæller hun over Zoom fra London.

»Jeg tror, at det har gjort mig til en bedre fotograf. Der er mange, der siger, at en instruktør skal spille skuespil for at blive en bedre instruktør. Det kunne også godt være, at en fotograf skulle prøve at instruere for at blive en bedre fotograf,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her