Baggrund
Læsetid: 10 min.

Hvor mange danskere gider se en hekseudstilling online? Svar: 10.000

Gallerierne er åbnet, mens danske museer og kunsthaller stadig afventer årets første gæster. Det tackler de med en blanding af online og udendørstiltag. Information sonderer deres nye virkelighed og erfaringer og spørger, om nogen af initiativerne er kommet for at blive
På Esbjerg Kunstmuseum har de haft succes med at skabe kontakt mellem kunstner og museets gæster online. Kunstnere laver et oplæg, som gæsterne kan bygge videre på hjemme ved at downloade nogle enkle computerprogrammer. Kunstneren Christian Skeel har blandt andet forklaret museumsgæsterne, hvordan man kan skabe et abstrakt værk med udgangspunkt i et foto, og her ses Peter Leths bud.

På Esbjerg Kunstmuseum har de haft succes med at skabe kontakt mellem kunstner og museets gæster online. Kunstnere laver et oplæg, som gæsterne kan bygge videre på hjemme ved at downloade nogle enkle computerprogrammer. Kunstneren Christian Skeel har blandt andet forklaret museumsgæsterne, hvordan man kan skabe et abstrakt værk med udgangspunkt i et foto, og her ses Peter Leths bud.

Esbjerg Kunstmuseum

Kultur
15. marts 2021

»Danskvand, brusvand, sodavand, saltvand,« skribler vi.

»Går det an med bølgende hav?«

»Ja, men så skal vi også have sne og sved – og helligt vand med!« 

Vi giver pennen videre til nogle kolleger. Isvand, damp, kloakvand og grundvand bliver tilføjet til listen. Det er torsdag eftermiddag på kontoret, og vi er midt i udførelsen af den australske installationskunstner Megan Copes værk Untitled (2020), der er en del af onlineudstillingen Do It (Home) på Kunsthal Charlottenborg. En udstilling, hvor 55 internationale kunstnere har skabt instruktioner til værker, som man selv kan forsøge at udføre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her