Kommentar
Læsetid: 2 min.

Filmprisen Golden Globes har større problemer, end at den ikke er woke

Golden Globes har problemer med repræsentation. Men når det er det eneste fokus i kritikken af filmprisen, bliver en vigtig diskussion brugt til at dække over dybere problemer: Prisen og organisationen bag er belastet af korruption og inhabilitet
Værterne ved årets prisshow, Tina Fey og Amy Poehler, gik i kødet på organisationen bag Golden Globes, The Hollywood Foreign Press Association, for ikke at have nogle sorte medlemmer.

Værterne ved årets prisshow, Tina Fey og Amy Poehler, gik i kødet på organisationen bag Golden Globes, The Hollywood Foreign Press Association, for ikke at have nogle sorte medlemmer.

NBC Universal

Kultur
5. marts 2021

Til uddelingen af de årlige Golden Globes-priser søndag aften gik de to værter, Tina Fey og Amy Poehler, med det samme i kødet på organisationen bag priserne: »Vi ved alle sammen godt, at prisshows er åndssvage. Men selv når det kommer til åndssvage ting, er inklusion vigtigt. Og der er ingen sorte medlemmer af The Hollywood Foreign Press Association ... Det bliver I nødt til at ændre!«

Noget, der til gengæld nærmest ikke blev nævnt, var de sager om korruption og inhabilitet, der har fulgt HFPA og dens medlemmer – små 100 udenlandske journalister i Hollywood – gennem snart mange år. Los Angeles Times havde en uge inden uddelingen gravet sig frem til betydelige lønudbetalinger til medlemmerne, hvilket formentlig er ulovligt, fordi HFPA er en nonprofitorganisation. Desuden havde de talt med en lang række kilder, der efterlyste gennemgribende forandringer i HFPA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her