Nekrolog
Læsetid: 5 min.

Forfatter Louis Jensen forstod betydningen af barndommens sansninger og delte dem med os

Louis Jensen bar sin barndoms sansninger med ind i sine historier og forblev i dem den dreng, der med stor sorg forlod sin fødeby som 12-årig. Nu er Louis Jensen død, 77 år gammel
Kultur
12. marts 2021
Louis Jensen debuterede i 1970 med digte i Hvedekorn og blev gennem hele sin karriere også ved med at skrive for voksne, men det var børnelitteraturen, der primært fik glæde af den superproduktive, fantasifulde og genreudfordrende forfatter.

Louis Jensen debuterede i 1970 med digte i Hvedekorn og blev gennem hele sin karriere også ved med at skrive for voksne, men det var børnelitteraturen, der primært fik glæde af den superproduktive, fantasifulde og genreudfordrende forfatter.

Det var altid en særlig fryd at opleve Louis Jensen læse sine egne tekster op. Han havde givet sig selv den regel, at han kun måtte grine af noget, han selv havde skrevet én gang, men det var svært for ham at holde.

Han udbrød ofte et enkelt højt »ha«, krydrede måske med lidt fonetisk tegnsætning og lagde ekstra tryk på svarene til de spørgsmål, som han ofte stillede i sine tekster. Som den om den frygtløse and, som tillige var en lidenskabelig pianist: »Slog der flammer op fra klaveret når han spillede? Yes! Gik der ild i hans fingre? Dobbelt yes!«.

Han tog sine elskede eventyrs mundtlige tradition helt med ind i teksten, og det indså man straks, når han læste op. På den måde er det i Louis Jensens tilfælde virkelig sandt, når man siger, at forfatteren lever videre i sine tekster. Louis Jensen døde i sidste uge, 77 år gammel, men jeg kan stadig høre det høje »ha!«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Der er et klip på YouTube, hvor Louis Jensen er indstillet til en fin nordisk bogpris, og intervieweren spørger den danske forfatter, om hvad det betyder at være nomineret. ”Det betyder ingen ting”, svarer Louis Jensen ærligt til spørgerens store overraskelse.
Ingen forstillelse men ærlig snak, sådan var han. Det var en udelt fornøjelse at være i selskab med hans humor og vid. Firkantet på den gode måde og et fint menneske. Ud over litteratur interesserede han sig for bl.a. japansk havekunst, og så kunne Louis Jensen godt lide at cykle.
Hans 1001 firkanter gør mig dagligt glad i låget.