BOGKORT
Læsetid: 5 min.

Klicheen ’hun bad selv om det’ har næppe før svunget sig op til så historiske højder

En professor hævder, at de sexslaver, den japanske hær tog under Anden Verdenskrig var ansat på kontrakter. Absurd, hvilke konsekvenser den menneskelige forsvarsmekanisme kan have, skriver Adda Djørup i denne uges Bogkort
Lee Yong-soo var sexslave under Anden Verdenskrig og rører ved en ceremoni i 2019 ved en statue, som symboliserer de såkaldte ’comfort women’. En professor fra Harvard Law School hævder nu i en artikel i tidsskriftet Law and Economics, at de sexslaver, den japanske hær tog under 2. verdenskrig, var ansat på kontrakter, som de af egen fri vilje underskrev.

Lee Yong-soo var sexslave under Anden Verdenskrig og rører ved en ceremoni i 2019 ved en statue, som symboliserer de såkaldte ’comfort women’. En professor fra Harvard Law School hævder nu i en artikel i tidsskriftet Law and Economics, at de sexslaver, den japanske hær tog under 2. verdenskrig, var ansat på kontrakter, som de af egen fri vilje underskrev.

Ahn Young-joon

Kultur
19. marts 2021

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

USA, JAPAN, KOREA

FORTIDENS SYNDER, OG NUTIDENS

Jeg har spurgt en cand. psych. og psykoanalytiker, og det korte svar jeg fik var: Benægtelse af et sagsforhold for hvilket der findes stærk evidens eller ligefrem bevis er en af psykens forsvarsmekanismer og drivkraften er angst.

Et givent sagsforhold kan i en sådan grad true et individs kompleks af selv- og virkelighedsopfattelse, at individet på en eller anden måde må ’udviske’ sagsforholdet, hvis ikke individets selv- og virkelighedsforståelse skal bryde sammen.

Svaret kom ikke som nogen overraskelse, men jøsses; mekanismen får nu og da nogle forbløffende, for ikke at sige absurde, konsekvenser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her