Ugen på kulturgangen
Læsetid: 5 min.

Kvindens plads er i tv-studiet, Eddie Murphy gentager gamle vittigheder, og Ekstra Bladet dropper sexannoncer

Queen Mary bliver, Ekstra Bladets sexannoncer ryger. Efterspørgslen på digital kunst boomer, ingen bad om en ’Coming to America 2’. Noget er ude, noget er inde, og kulturgangen er nede med det
Queen Mary bliver, Ekstra Bladets sexannoncer ryger. Efterspørgslen på digital kunst boomer, ingen bad om en ’Coming to America 2’. Noget er ude, noget er inde, og kulturgangen er nede med det

Quantrell D. Colbert/Universal Pictures

Kultur
12. marts 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Vi vil se kvindelige journalister

Ugens mest omtalte interview havde også utrolig mange seere. Nyhedsmediet Anxios har samlet 18 af de mest sete interview fra amerikansk tv-historie, og med 17,1 millioner amerikanske seere sniger Oprah Winfreys samtale med prins Harry og Meghan Markle sig ind på 14.-pladsen.

Bag hele 12 af listens 18 interview står kvindelige journalister. David Frosts ikoniske interview med Richard Nixon fra 1977 (der siden blev til en Oscar-nomineret film) er henvist til en fjerdeplads med 45 millioner seere, mens Oprah Winfreys Michael Jackson-interview fra 1995 ligger øverst med 62,3 millioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Når den nye feministiske leverpostejs kultur først slår rigtig igennem er der vist ikke meget kultur tilbage. Overhovedet. 100.000 vis af film og bøger skal brændes på bålet, monumenter rives ned og historien skrives om. Nu skal vi alle sammen være det nye Borg (Et kollektiv, hvor alle er koblet sammen i et kunstigt neuralt netværk, som udløser fælles handling).

Anders Sørensen

@Jeppe Lindholm, historien skrives vel næppe om ved, at man nedriver monumenter. Så bliver nedrivningen blot en del af historien, og historien fortsætter og udvikles. Der er ikke plads til at bevare ALLE de monumentale vartegn eller skamstøtter forbundet med tidligere tider - så ville der ikke være plads til nye ditto, som sidenhen kan rives ned, så nyt kan opstå.

Lissom når efteråret lader træers blade falde, fordi der simpelthen ikke er plads til flere blade på træerne, hvis det er meningen, at nye skal gro næste forår.

Hvad du mener med feministisk leverpostej, ved jeg ikke. Det er vel blot et udtryk for, at du er konservativ i forhold til kønsroller, og/eller føler dig så truet på din maskuline identitet, at du bliver nødt til at kalde cancel på feminismen.

Så kulturredaktionen graver både sletskjult trækkeri og Murphys længeventede genkomst :) ?

@Jeppe Lindholm
Der er mig bekendt ingen, der har foreslået, at general Lees navn skal ud af historiebøgerne, blot ud af det offentlige rum, så folk slipper for konstant at blive konfronteret med hans uhyggelige doktrin.
Sidst jeg hørte om, at nogen ville afskaffe museer og biblioteker var det Marinetti, som ikke ligefrem var venstresnoet. Tror du ikke snarere, at det er der i hans lejr, at cancelkultur og ophøjelse af partikulær indentitet oprinder?

Jeppe Lindholm

Film klassikeren "Borte med blæsten" er første offer, som er røget tilbage til klippebordet efter 80 år på filmlærredet.