Baggrund
Læsetid: 11 min.

’Ordet’ er skrevet med en overrumplende vildskab, der stadig får os til at sluge stykket scene for scene

Kaj Munks vovemod ligger i de tilsyneladende almindelige hverdagsreplikker om dårligt vejr og stegt ål til middag, som pludselig brydes af store ord om tro og kærlighed. Som optakt til Folketeatrets opsætning af hans legendariske ’Ordet’, der har premiere anden påskedag som gratis streaming, mindes teaterredaktør Anne Middelboe tidligere opførelser af dette fascinerende, mærkelige og kompromisløse drama
Man aner klitterne og vidderne i scenebillederne fra Folketeatrets opsætning af ’Ordet’, der får premiere ved en gratis streaming anden påskedag, mandag den 5. april 2021.

Man aner klitterne og vidderne i scenebillederne fra Folketeatrets opsætning af ’Ordet’, der får premiere ved en gratis streaming anden påskedag, mandag den 5. april 2021.

Gudmund Thai

Kultur
26. marts 2021

Digterpræsten Kaj Munk havde modet til at beskrive danskernes tro og tvivl. Hans teaterstykke Ordet fik premiere på Betty Nansen Teatret tilbage i 1932. Alligevel pirrer Kaj Munk (1898-1944) fortsat sindene med sine replikker. Teaterdirektører bliver i hvert fald ved med at sætte Ordet på repertoiret, og hver gang genfortælles også Kaj Munks barske martyrskæbne som offer for nazisterne under Anden Verdenskrig. 

Ordet bliver typisk let udsolgt, for stykket er blevet sin egen myte. Og publikum bliver tydeligvis ved med at lade sig fascinere af dette mærkelige og kompromisløse stykke om det, som ingen af os helt forstår: miraklet.

Ordet handler om at tro. Det handler om kristne, der tror på hver deres måde – og det handler om de få udvalgte, der tror helt betingelsesløst på Gud, og som derfor er åbne for at opleve et mirakel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her