Radio Information
Læsetid: 1 min.

Podcast: Drab på kvinder, ny bog af Morten Messerschmidt og (næsten) enden på den neoliberale verdensorden

I denne udgave af Radio Information skal vi i forbindelse med de aktuelle globale protester tale med Line Vaaben om, hvad forskningen ved om drab på kvinder. Vi skal tale med Erik Skyum Nielsen om Morten Messerschmidts nye bog om kristendommen. Og med Rune Lykkeberg om, hvad EU’s nye kurs på handel med covid-19-vacciner afspejler
Fotos: Mathias Svold, Patrick T. Fallon, Gareth Iwan Jones

Fotos: Mathias Svold, Patrick T. Fallon, Gareth Iwan Jones

Kultur
19. marts 2021

I Storbritannien blev den 33-årige Sarah Everard i starten af marts bortført på åben gade og dræbt, da hun var på vej hjem fra en veninde. Det har pustet ild til debatten om drab på kvinder i Storbritanien, en debat, der det seneste år er blevet rejst i en lang række lande og på et seneste ført til store gadeprotester.

 I flere medier, herunder Information, har man i ugen kunne læse om kvinders oplevelse af sårbarhed i det offentlige rum. Men kigger man på statistikken befinder truslen sig et andet sted, nemlig derhjemme. Og der ligger næsten altid en relativt forusigelig forløb op til drabet. For ’crime of passion’ er en myte.

Journalist Line Vaaben har beskæftiget sig med emnet i en årrække og kommer i studiet og fortæller om de aktuelle protester, den nyeste forskning og ikke mindst om, hvad vi som samfund kan gøre – for der er noget at gøre.

Og så skal vi tale om en ny bog af Morten Messerschmidt – med anmelder Erik Skyum Nielsens ord »den selvrekrutterede korsridder«. Dansk Folkepartis næstformand har nemlig skrevet en ny bog, denne gang om hans forhold til kristendommen. Egentlig taget en sympatisk bog, tænkte Skyum, der var imponeret over Messerschmidts greb om striden mellem Kirkegaard og Grundvig. Men så læste han den færdig og forstod, hvad forfatteren egentlig ville ...

Og så kommer Rune Lykkeberg forbi til en optur over, at EU på flere og flere områder gør op med frihandelsdoktrinen og sætter politik over marked. Vi lægger simpelthen i kakkelovnen til DET ENDELIGE OPGØR MED DEN NEOLIBERALE VERDENSORDEN!

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jens Jørn Pedersen

Jeg forstår ikke al den publicity omkring Morten Messerschmidt