Enquete
Læsetid: 10 min.

»Vi har stadig et Kulturministerium, der ikke forstår den virkelighed, de mennesker, det skal kæmpe for, lever i«

Ved årsdagen for Mette Frederiksens historiske pressemøde, hvor hun varslede »store konsekvenser for alle danskere«, har vi genbesøgt sprogforskeren, puslespilsproducenten, sangerinden, filminstruktøren og kulturministeren, som vi snakkede med i forbindelse med coronakrisens første nedlukning
Det har været et hårdt år for næsten alle dele af kulturen. På trods af stor opfindsomhed såsom onlineteater har mange været helt uden arbejde. Her er det U2-coverbandet Die Herren, der spiller driveinkoncert i Viborg fredag d. 16. maj 2020.

Det har været et hårdt år for næsten alle dele af kulturen. På trods af stor opfindsomhed såsom onlineteater har mange været helt uden arbejde. Her er det U2-coverbandet Die Herren, der spiller driveinkoncert i Viborg fredag d. 16. maj 2020.

Mads Dalegaard

Kultur
11. marts 2021

I dag er det et år siden, at Mette Frederiksen holdt det pressemøde, hvor hun varslede »store konsekvenser for alle danskere« og for første gang lukkede landet ned. Dengang interviewede kulturredaktionen blandt andet Dansk Sprognævn for at høre, hvordan pandemien påvirkede vores fælles vokabularium, kulturministeren, som de første uger og måneder af krisen sammen med sit ministerium fik kritik for at handle useriøst og langsomt, en ny puslespilsprodcent, der havde valgt den rigtige branche på det helt rigtige tidspunkt, og en række af de kunstnere, der blev så hårdt ramt af nedlukningen. 

I anledning af årsdagen har vi genbesøgt nogle af disse aktører og spurgt dem, hvordan deres år har været, og om de stadig står ved deres udsagn fra foråret.

»Ordet ’hudsult’ siger meget om det år, vi har været igennem«

Eva Skafte Jensen, seniorforsker, Dansk Sprognævn

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her