Kryptokunst
Læsetid: 8 min.

Velkommen til den nye digitale kunstverden, hvor kunst og kryptovaluta er to sider af samme mønt

Kryptokunst og NFT’er er byggesten i en ny, digital kunstverden. Vi prøver at forstå, hvorfor en indisk mand vil betale 430 millioner kroner for et digitalt værk, som alle kan se
Beeple: ’Everydays: The First 5.000 Days’

Beeple: ’Everydays: The First 5.000 Days’

Auktionshuset Christie’s

Kultur
26. marts 2021

Den 11. marts blev et digitalt kunstværk solgt for 430 millioner kroner. Køberen var en indisk kryptomilliardær med bopæl i Singapore. Krypovalutaer, som for eksempel Bitcoin, er rent digitale penge, der ligesom ’virkelige’ penge kan bruges til at at købe ting og ydelser, og som i de senere år er steget drastisk i værdi.

Køberens borgerlige navn er Vignesh Sundaresan. På 13 år har han med køb og salg af kryptovalutaer opbygget en formue så stor, at han har døbt sig selv Metakovan. Løst oversat fra tamil og internetsprog betyder det: »Kongen af den virtuelle verden«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Brinks

Alt for megen fokus på de få der har tjent enormt på pyramidespillet, som om profitten er det vigtige. Artiklen burde have været om vent om, og handlet om det enorme klimaproblem og de mere end lyssky aktører, med pengene som sekundært element.