Bogkortet
Læsetid: 4 min.

Verden vil have superskurke, superhelte, vold og vanvid

Vladimir Nabokovs digt om Superman er forsvundet og genfundet, og Keanu Reeves skriver på en ny tegneserie om en 80.000 år gammel udødelig kriger, der ligner Reeves selv
Kultur
12. marts 2021
I sidste uge fik Vladimir Nabokovs ’Man of Tomorrows lament’, som han skrev 13 år før ’Lolita’ verdenspremiere i Times Literary Supplement efter 80 år i gemmerne.

I sidste uge fik Vladimir Nabokovs ’Man of Tomorrows lament’, som han skrev 13 år før ’Lolita’ verdenspremiere i Times Literary Supplement efter 80 år i gemmerne.

Album / Fine Art Images

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

USA

Nabokovs supermandsdigt er dukket op

Bogkort har før omtalt det: The Beinecke Rare Book & Manuscript Library. Det er et af verdens største af sin art og huser mere end en million bøger, millioner af mansukriptsider og titusindvis af papyri foruden kort, plakater, malerier, kunstgenstande, audiovisuelt materiale og digitalt indhold.

Altså et skatkammer og raritetskabinet så stort, at hvad det er skabt til at bevare og beholde i menneskehedens fælles erindring bare nu og da må forsvinde i mængden, indtil – ved et tilfælde eller en skattejægers mellemkomst – det dukker op igen.

Hvad der denne gang er forsvundet og genfundet er digtet »Man of Tomorrows lament«. Det er forfattet af ingen ringere end Vladimir Nabokov i 1942, to år efter at han emigrerede fra Sovjetunionen til USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her