Allen v. Farrow
Læsetid: 11 min.

Woody Allen og Mia Farrows brud overgår det mest beskidte Hollywood-skilsmissedrama

HBO’s aktuelle dokumentarserie ’Allen v. Farrow’ illustrerer på grusom vis, hvordan skilsmisser bringer det værste frem i mennesker og efterlader børnene som tabere. Samme stof går igen i mangt et Hollywood-drama. Vi ser på amerikansk films grimmeste skilsmissesager, og hvad fremstillingerne siger om synet på mødre og fædre
En skilsmisse kan dårligt blive grimmere, end den Woody Allen og Mia Farrow gennemgik under massiv medieopmærksomhed i 1992-93.

En skilsmisse kan dårligt blive grimmere, end den Woody Allen og Mia Farrow gennemgik under massiv medieopmærksomhed i 1992-93.

AFP/Archives/Ritzau Scanpix

Kultur
18. marts 2021

Er Woody Allen en klam pædofil, eller manipulerede en forsmået og forskruet Mia Farrow parrets syvårige datter til at anklage sin far for seksuelt overgreb for at hævne sig over Allens affære med Farrows 21-årige adoptivdatter? Sagen om Farrows overgrebsanklager mod Allen, som HBO’s aktuelle dokumentarserie Allen v. Farrow atter har sat på dagsordenen, deler vandene.

Men én ting kan de fleste blive enige om: En skilsmisse – også selv om parret ikke var gift – kan dårligt blive grimmere, end den Allen og Farrow gennemgik under massiv medieopmærksomhed i 1992-93.

Dokumentarserien skildrer det dramatiske brud, hvor Farrow finder en stak erotiske polaroidfotos af sin datter, Soon-Yi, hjemme hos Allen, og anklagerne om overgreb, der fører til retsundersøgelser i to stater og en forældremyndighedssag om parrets tre fælles børn, Dylan, Ronan og Moses Farrow.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Helene Thorup Hayes

Det er blevet skrevet og sagt meget om Mia og Woody i medierne ogsaa her i Information. Endnu en artikel der tager udgangspunkt i og koger suppe på skandalen - denne gang med skilsmisse i Hollywoodfilm som tema.
Men hvad jeg fik ud af dokumentarserien Allen v. Farrow var indsigt ind i ofret Dylan’s version (Allen’s 7-aarige adoptivdatter med Mia) af hvad der skete og hvordan Allen’s mediemaskine var successful i at underminere Dylan’s beskrivelse af sin oplevelse baade som 7 aarig, men osse senere som 20 aarig or nu som 30 aarig . De oplevelser har ikke ændret sig i Dylan’s version.