18-årig rapper slår OnlyFans-rekord, og danskernes Netflix-yndlingsfilm er ikke særlig god

Den 18-årige rapper Bhad Bhabie tjener en million i timen på OnlyFans, et dataanalysefirma løfter sløret for danskernes yndlingsfilm på Netflix, og så er der en ny mulighed for musikfestival til sommer. Det er lidt af ugen ud ifølge os
I løbet af de første seks timer, Bhad Bharbi havde en profil på OnlyFans, tjente hun over seks millioner kroner.

I løbet af de første seks timer, Bhad Bharbi havde en profil på OnlyFans, tjente hun over seks millioner kroner.

Anthony Longstaff

Kultur
9. april 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Håbets ryttere

Der er nok mange, der går rundt i aprilsneen og drømmer om sommer og festival. Nu er der håb! Mens de etablerede festivaler venter på retningslinjer for sommeren, som efter planen skal foreligge midt i april, har de fået en ny konkurrent. ØreSound er navnet, og som festivalens pressechef, Jonas Nybro, forleden udtalte til Gaffa, så bliver musikken mainstream og klimaaftrykket neutralt. Første og indtil videre eneste navn, der skal underholde de 30.000 mulige gæster, er EDM-musikeren MORTEN, også kendt som Morten Breum. Festivalen skal løbe af stablen fra 12.-14. august med hjælp fra coronapas og kviktest. Hvis en festival med 30.000 gæster er mulig i august, hvad kan så ikke lade sig gøre? Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Johann Sten Nielsen

Mia Mottelson

Kronekapring

Forestil dig, at du netop er blevet kåret som vinder af Fru Sri Lanka 2020. Kronen stråler på dit hoved, alle klapper ad dig, it’s your time to shine. Pludselig kommer den tidligere vinder stavrende op til dig og begynder at hive kronen af dit hoved, mens du magtesløs står med en alt for stor buket blomster i favnen. Du forsøger at holde masken, men kronen vil ikke frigøre sig fra dit hår. Alligevel river hun videre, indtil hun endelig får den fri og placerer den på din modstanders hoved. Dette skrækscenarie udspillede sig søndag aften i Colombo, da Fru Sri Lanka 2019 af uvisse årsager anklagede vinderen for at være skilt og dermed ikke værdig til sin titel for rullende kameraer.

I youtubeklippet, der dokumenterer hændelsen, ligner det dog nærmere, at Fru 2019 simpelthen bedre kan lide kvinden på andenpladsen, som hun ivrigt krammer efter den voldsomme kronekapring. Episoden har vakt harme i Sri Lanka, og kronen er efterfølgende blevet givet tilbage til sin retmæssige ejer, som tilsyneladende ikke er skilt alligevel, men blot separeret. Tilmed beretter vinderen, at hun efterfølgende måtte søge hospitalshjælp som følge af hovedskader. En undskyldning er vist på sin plads!

Siri Franceschi

Beninbronzer på vej hjem

I 1897 plyndrede britiske tropper under dække af at være på ’handelsmission’ kongedømmet Benin i Nigeria. Det førte til et voldsomt blodbad og totalsmadring af byen. Briterne fik dog fat i cirka 3.000 beninbronzer, som er et samlenavn for bronzeafstøbninger, skulpturer, elfebensmasker og andre kult- og kunstobjekter fra Edo-kongedømmet. De blev solgt til samlere og deponeret på blandt andet British Museum, der i dag har 900 bronzer. Men har det tyske museum Humboldt Forum, der har 500 bronzer, annonceret, at de vil tilbagelevere rovet?

Nogle vil mene, at det er et forsøg på at omgøre historien – mens andre vil sige, at museer ikke er neutrale, men aktive politiske spillere. Lidt kendskab til tempoet i den slags repatriering siger mig, at der ikke er nogen chance for, at alle 3.000 bronzer kommer til Nigeria lige med det vuns. Så de par stykker, det sikkert bliver til, kan vi nok godt undvære her på kontinentet.

Bodil Skovgaard Nielsen

Tjen en million kroner i timen på OnlyFans

For hvert nyt socialt medie opstår nye muligheder, nye bekymringer og forvirring og generationssammenstød, senest over det populære site OnlyFans. Det blev i 2016 oprettet som en service for nøgenmodeller og online sexarbejdere, der uden mellemled kan sælge deres ’varer’: Kunder abonnerer på en profil for et fast beløb og får dermed adgang til vedkommendes fotos og videoer, som andre sociale medier censurerer. Nu er store stjerner også begyndt at lukrere på tjenesten – i Danmark blandt andre Fie Laursen. I udlandet rappere som Rubi Rose og Cardi B. Sidste fredag, ugen efter hun fyldte 18 år, oprettede rapperen Bhad Bhabie en profil på sitet.

I løbet af seks timer havde hun, skriver Danmarks flittigste OnlyFans-skribenter på Soundvenue, slået alle salgsrekorder ved at tjene over seks millioner kr. Er OnlyFans så empowerment? Eller en træls uskyldiggørende opfordring til andre unge om at sælge sex? Eller lige så rodet en affære at dømme eller hylde som alle andre medier?

Katrine Hornstrup Yde

Du gætter aldrig, hvilken film danskerne helst ser på Netflix ...

Hvis du, kære læser, skulle gætte på, hvilken film danske Netflix-brugere har set flest gange, hvilken ville det så være? 90’er-ungdomskomedien Clueless, 80’er-dansefilmen Dirty Dancing, den moderne juleklassiker Love Actually? Det er ingen af dem. Danskernes yndlingsfilm på Netflix er Tim Burtons Charlie and the Chocolate Factory. Go figure! Og den serie, vi helst ser på streamingtjenesten? Outer Banks. Nå, den kender du heller ikke!?

Dataanalysefirmaet Comparitech har gennemgået godt 25.000 Netflix-brugeres adfærd – brugere fra hele verden, som har givet firmaet deres data – hvilket har udmøntet sig i nogle ret sjove resultater og lister. Den mest populære serie overhovedet er således Netflix’ egen 13 Reasons Why, mens den mest populære film er Clueless. I Grækenland er Mean Girls den mest sete film, mens det i Island er Shrek 2. The Queen’s Gambit er den mest populære serie i Kroatien, mens det i Østrig er Sex Education. Og sådan bliver man en smule klogere på sine europæiske naboer. Comparitech kan i øvrigt også fortælle, at Peru er det mest Netflix-kiggende land i verden – i det hele taget er sydamerikanerne ikke til at hive væk fra skærmen – mens Danmark faktisk ligger et godt stykke nede ad listen.

Christian Monggaard

Formiddagsavisernes fremtid

Da Poul Madsen for nylig forlod hjørnekontoret på Ekstra Bladet, efterlod han spørgsmålet: Hvad skal der egentlig ske med formiddagsaviserne? I Sverige er svaret: De skal være morgenaviser. De to svenske formiddagsaviser, Expressen og Aftonbladet, rykker nu deadline frem til klokken 18, fordi de også fremover skal være abonnementsaviser, som skal uddeles sammen med de svenske morgenaviser. Det skriver Dagens Nyheter.

De to eneste danske formiddagsaviser med sen deadline er som bekendt B.T. og Ekstra Bladet. Spørgsmålet er, hvor længe.

Rasmus Elmelund

Ugen på kulturgangen

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Anders Thomsen

Bhad Babie er højst relevant, tidstypisk og en inspiration. Man provokeres til at gøre op med sig selv, at hvis nogen var så fjollegode at de gad give mig 1 mio kr. i timen, for naturfilm og -billeder, så ville jeg ikke behøve at lave andet arbejde. Hvis altså min kone ville give mig lov. Men det ville hun jo nok... for ellers ville der sikkert bare være en anden kone der ville og så ville min kone gå glip af enhver kvindes drøm: "en mand der tjener pengene hurtigere end hun kan nå at bruge dem."
Ah, den skønne fornemmelse af kontanter galore. 1 mio i timen kan man jo svømme i, men det åbner for en hel verden af ny problemer. I disse coronatider ville man nok blive nødt til hyre en flok bangladesiske børnearbejde til at afspritte pengene først, inden man sprang på hovedet i. Man kan sikkert købe dem i en eller anden allerede færdigt pakket sweat shop i Dubai, hvor vi alligevel skulle flytte hen, for at undgå at dele skatte med I andre fattigrøve.