Sheela Na Gig
Læsetid: 11 min.

I en engelsk kirke sidder en kvinde med en stor vagina. Vi går på jagt efter hendes danske søstre

På kirker over hele Europa findes nøgne kvindefigurer, der med et smil på læben fremviser deres overdimensionerede kønsdele. Ingen ved med sikkerhed, hvor de stammer fra, eller hvad de betyder. Information forsøger at afdække mysteriet
Sheela Na Gig er et mysterium, der gennem tiden både har provokeret og fascineret sine beskuere.

Sheela Na Gig er et mysterium, der gennem tiden både har provokeret og fascineret sine beskuere.

Alamy Stock Photo

Kultur
9. april 2021

Mystik og romantik er startingredienserne til enhver god historie, og denne er ingen undtagelse.

Året er 1998, og den unge softwareprogrammør John Harding fra Wales er faldet for en kvinde, der er bosat i det centrale England. Følelserne er gengældt, og som så mange par før dem går de lange ture, udforsker deres omgivelser med nye, forelskede blikke.

En dag beslutter de sig for at besøge kirken Stretton, der ligger i provinsbyen Shropshire i Midtengland. Og det er her, John Hardings betagelse af en helt anden kvinde tager sin begyndelse, der bliver til en livslang besættelse af et fortsat uopklaret spørgsmål.

Kvinden hedder Sheela Na Gig, og hun er ikke frøken-hvem-som-helst. Tværtimod er hun udhugget i sten og findes i varierende størrelser på middelaldermonumenter, hvor hun typisk fremstår smilende og ofte bruger sine hænder til at eksponere sin overdimensionerede vagina.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Tak for en interessant artikel. Kommer der også en om de sidste to kirker med figurer i Danmark?

Det er i øvrigt rigtigt, at perioden fra 1050-1250 kaldes højmiddelalder, men det er kun i Danmark. I resten af Europa starter den efter jernalderen. Her er man senere på den, fordi man har indsat vikingetiden.