Foto
Læsetid: 6 min.

Her er fem vigtige fotos om de emner, vi skriver om hele tiden

Selv om de som bekendt siger mere end tusind ord, kan også billeder komme til kort. Vores fotoredaktør fortæller her, hvordan man illustrerer de mange historier om evigt aktuelle temaer, og viser nogle af de vildeste pressefotos fra de seneste ti år
Fotografiet forestiller aktivisten Greta Thunberg, der står over for pressen, og det viser hendes generations kamp mod ’de voksne’.

Fotografiet forestiller aktivisten Greta Thunberg, der står over for pressen, og det viser hendes generations kamp mod ’de voksne’.

Evgenia Arbugaeva

Kultur
7. maj 2021

Dag efter dag bringer aviserne historier om pandemi, klimaforandringer, om magt og politik og om menneskers liv og lidelser. Med udgangspunkt i fem skelsættende fotos fra de seneste ti år fortæller fotoredaktør Sigrid Nygaard, hvordan man kan undgå klicheer og bringe overraskende perspektiver på de temaer, der går igen og igen.

Klima: Vi kan ikke vise flere isbjørne

Klimafotografi er en stor visuel udfordring. Det er svært at vise klimaforandringer på en måde, så folk forstår, hvad vi står over for, og det er et godt eksempel på et område, hvor fotografiet har sine begrænsninger. Vi har set så mange billeder af jorden, der brænder, og af polerne, der smelter.

Den britiske avis The Guardian har lavet en fotopolitik om, at de ikke længere vil vise sultne isbjørne eller smeltende is. For at vise de menneskelige konsekvenser insisterer avisen på at vise mennesker, der er påvirket af dem. Det kan jeg godt forstå.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her