Restriktioner
Læsetid: 5 min.

Festivaler venter på politisk udmelding: »De små festivaler risikerer at uddø«

Stor frustration præger de mange festivalarrangører, der store som små fortsat venter på svar om afviklingen af sommerens festivaler. Det er hele musikbranchens fødekæde, der bliver ramt, mener festivalleder for Kun For Forrykte-festival. Torsdag mødes partilederne til nye forhandlinger
Flere af landets store festivaler som for eksempel Roskilde Festival har allerede meldt ud, at de med al sandsynlig ikke kommer til at afvikle årets festivaler. Og mange af de små festivaler er frustrerede over, at politikerne endnu ikke har meldt ud, hvordan de konkrete retningslinjer for sommerens mange planlagte festivaler bliver.

Flere af landets store festivaler som for eksempel Roskilde Festival har allerede meldt ud, at de med al sandsynlig ikke kommer til at afvikle årets festivaler. Og mange af de små festivaler er frustrerede over, at politikerne endnu ikke har meldt ud, hvordan de konkrete retningslinjer for sommerens mange planlagte festivaler bliver.

Jakob Dall

Kultur
28. april 2021

»Det føles efterhånden som decideret sabotage, når politikerne bliver ved med at udskyde den endelige afgørelse. For til sidst er det for sent at få tingene på plads,« siger Frederik Schnoor, der er festivalleder og musikbooker på Kun For Forrykte-festival, der siden 2019 har slået folderne ud i Stubbekøbing på Nordfalster.

Fredag kom anbefalingerne fra den ekspertgruppe, der har skullet vurdere, hvordan sommerens festivaler kan afvikles. Ekspertgruppen blev nedsat af Kulturministeriet og Erhvervsministeriet tilbage i marts. 

Umiddelbart ser det sort ud for festivalerne, og derfor udsendte interesseorganisationen Dansk Live og en række af landets største festivaler umiddelbart efter en fælles pressemeddelelse, hvori de blandt andet skriver, at de ikke kan vente længere, og at de skylder de mange, der er engageret i deres begivenheder, en endelig afklaring. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Houmøller

Og hvad kan vi gøre? En pandemi med en varighed på mindst 3 år ændrer vilkårene for hele samfundet. Er festivaler vigtigere end skolegang eller fitness? Danmark kommer til at ændre sig fundamentalt, med 30% færre restauranter og forhåbentligt færre hoteller, og slet ingen krydstogtskibe.