Prisuddeling
Læsetid: 9 min.

Her er de film, der vinder en Oscar søndag nat – og dem, der burde gøre det

De nominerede til årets oscarpriser udgør et forbavsende mangfoldigt og forskelligartet felt af film og præstationer. Bookmakerne har fundet deres favoritter, men oscareksperterne er ikke lige så sikre på, hvem der natten til mandag løber med guldstatuetterne. Informations filmredaktør, Christian Monggaard, lægger i vanlig dumdristig stil hovedet på blokken og kommer her med sine egne forudsigelser i de seks vigtigste kategorier
Carey Mulligan spiller i Promising Young Woman en helt igennem desillusioneret kvinde, der undertrykker sin egen menneskelighed i en nådesløs jagt på hævn og retfærdighed for en afdød veninde.

Carey Mulligan spiller i Promising Young Woman en helt igennem desillusioneret kvinde, der undertrykker sin egen menneskelighed i en nådesløs jagt på hævn og retfærdighed for en afdød veninde.

Kultur
24. april 2021

Det har aldrig været decideret nemt at forudsige, hvilke film og præstationer det amerikanske oscarakademi, Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), hvert år vælger som modtagere af de eftertragtede oscarstatuetter. Men ved at se på, hvem der har vundet hvilke af de priser, der leder op til oscaruddelingen, og studere bookmakernes odds og filmeksperternes vurderinger har man alligevel kunnet gætte rigtigt i mange af de 24 kategorier.

I takt med at akademiets medlemsskare inden for de seneste fem-seks år er blevet meget større og mere mangfoldig  – i et forsøg på at imødegå kritik af et akademi fuld af gamle, hvide mænd – er det dog blevet lidt mere uforudsigeligt. Og i virkeligheden er det kun godt og et tegn på, at Oscar udvikler sig og ikke længere blot er en fest for mainstream-Hollywood. Desuden er udfordringen så meget desto større, når man som jeg år efter år insisterer på at forudsige vinderne i de seks vigtigste kategorier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her