Bogsladder
Læsetid: 4 min.

Kender du den kinesiske kultforfatter Wang Xiaobo?

Et konkret forslag til udvidelse af læserens litterære horisont, et blik på kinesiske coronadigte fra det sidste lange, lange år og en opfordring til meget mere manga. Alt sammen fra Adda Djørup

Ritzau/Scanpix

Kultur
16. april 2021

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

 

EN POSTHUMT BERØMT FORFATTER

Ud over at bringe litterært nyt fra resten af verden vil vi jo også gerne nu og da formidle konkrete forslag til udvidelse af læserens litterære horisont.

Det kan tage nogen tid for forfatterskaber at finde frem til et så lille sprogområde som det danske, selv om de er nok så store andetsteds. Her er et eksempel: Den kinesiske kultforfatter Wang Xiaobo blev født i Beijing og døde i disse dage for 24 år siden samme sted, kun 44 år gammel og kun seks år efter sin debut i den taiwanske avis United Daily News. Mens han levede, udgav han kun to bøger i Kina. De blev stort set ikke bemærket. Den resterende del af hans oeuvre – romaner, noveller og essays – udkom posthumt, og så fik han pludselig såvel et stort publikum som en ny generation af kinesiske forfatteres interesse og dermed ’litterære arvinger’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her