Portræt
Læsetid: 8 min.

Man ler ikke ad Melissa McCarthy og de roller, hun spiller på film – i hvert fald ikke kun

Melissa McCarthy er frygtløs, når hun optræder på film og bruger sin komiske timing, sit udtryksfulde ansigt og sin trinde krop til at skabe skæve figurer og uforglemmelige øjeblikke. I anledning af hendes nye film, Netflix-superheltekomedien ’Thunder Force’, tegner vi her et portræt af den amerikanske skuespiller med de kraftige ’funny bones’
Melissa McCarthy giver den gas i rollen som havnearbejderen Lydia, der i ’Thunder Force’ får superkræfter og begynder at bekæmpe superskurke.

Melissa McCarthy giver den gas i rollen som havnearbejderen Lydia, der i ’Thunder Force’ får superkræfter og begynder at bekæmpe superskurke.

Hopper Stone/Netflix

Kultur
8. april 2021

Den amerikanske skuespiller Melissa McCarthy er en blændende komisk begavelse. Hun har funny bones, som man siger: Timingen, både verbalt og fysisk, til at få en vittighed eller en visuel gag til at fungere, og fysikken til at gå selv de mest garvede falden på halen-mestre i bedene. Hun kan det farceagtige og overdrevne, og samtidig er hun så god en skuespiller, at hun hele tiden – og nok så vigtigt – lader os ane mennesket inde bag den ofte groteske facade.

Det synes oplagt at sammenligne hende med en anden populær, grænseløs komiker, Will Ferrell, der også gerne går linen ud, hvis det tjener et godt, komisk formål. McCarthy smider godt nok ikke tøjet lige så villigt som Ferrell, men ingen af dem er spor forfængelige, hvilket kun gør dem mere elskelige. Der er dog den forskel, at hvor Ferrells figurer ofte er dumme og forbliver sådan, så er McCarthys ’rigtige’ mennesker, som får lov til at udvikle sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kenneth Krabat

Der er SÅ mange gode skuespillere at skrive om, og så skriver du om hende! Med udgangspunkt i en ligegyldig skodfilm, der lefler for superhelteidealet, mens den forsøger at gå i rette med det, som om biografen er en skole! Skriv om dét i stedet, for pokker!

Hvad fanden, mand?! Har du mistet jordforbindelsen, eller skylder du så mange tjenester nu, at du er nødt til at slikke røv på den amerikanske filmbranche?

Superhelte, miscreants. Same thing. Der kommer ingen og redder nogen. Heller ikke én selv. Det er den "den frie vilje" slugt med krog, flåd og bly. Endnu mere kapitalistisk, enhver for sig selv og først til mølle-ideologi.

Vågn op, hvis du er bygget til det. Du skriver godt. Brug det på noget relevant.