Analyse
Læsetid: 8 min.

Lil Nas X twerker på Satans skød: Sådan kan man forstå tidens mest kontroversielle musikvideo

Lil Nas X er en homoseksuel rapper, der i musikvideoen til hittet »Montero (Call Me by Your Name)« twerker på Satans skød og åbenbarer vigtige skillelinjer i amerikansk kultur. Det handler om countrymusikkens rødder i Vestafrika og om antiracistisk science fiction. Vi reder trådene ud
Musikvideoen til Lil Nas X’S sang »Montero (Call Me by Your Name)« har i skrivende stund 105 millioner visninger på YouTube.

Musikvideoen til Lil Nas X’S sang »Montero (Call Me by Your Name)« har i skrivende stund 105 millioner visninger på YouTube.

Planet Photos

Kultur
9. april 2021

Den amerikanske rapper Lil Nas X’s (født 1999) gigantiske hit »Montero (Call Me by Your Name)« har fået kristne organisationer til at rase og LGBTQ+-forkæmpere til at juble.

Lil Nas X, hvis borgerlige navn er Montero Lamar Hill, synger om sex mellem mænd. Sangen er en lystfuld selvbekendelse og lige så liderlig efter pik, som traditionel mande-mandet hiphop til andre tider har været efter patter og pussy.

Da jeg første gang så musikvideoen til sangen, som lige nu ligger nummer et på alle hitlister i USA og Storbritannien, og som i skrivende stund har 105 millioner visninger på YouTube, følte jeg mig utrolig gammel.

Jeg er 26. Det føltes som at have spist for meget sukker og træde ind i en kombineret stripklub og Fætter BR, og jeg forstod ikke, hvad det skulle gøre godt for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Arne Würgler

Gab Information snu det være progressivt?

Arne Würgler

Gab ska det være progressivt, at gå på nettet og lege med attituderne, planke andres musik, pakke ingenting og alting ind i lir og udstyr, kejserens nye klær for højpandede, kommercielt klip og klistre for småborgerne med udløbsdato, jeg siger GAB for forudsigeligt kedeligt blændværk

David Zennaro

Tak for en interessant indføring i en musikverden, jeg ellers normalt ikke ville beskæftige mig med - rap. Der er utrolig meget humor i den video, eller sådan tolker jeg den i hvert fald. Den gav mig for en gangs skyld lyst til at se mere af en rap-kunstner.

Katinka Alleslev, Frederik Nissen, Niels Bønding, Troels Ken Pedersen og Niels østergård anbefalede denne kommentar
Frank Østergaard

Hørt David Zennaro!
Måske skal Arne have en chance for at karakterisere sin egen musik og virkemidler!
Fedt - at vi i Information har så mange inspirerende musikanmeldere.

David Zennaro, Troels Ken Pedersen og Niels østergård anbefalede denne kommentar
Niels østergård

Intet nyt under solen.
Ungdomskulturen har altid været kopierende lavkulturel størrelse. Sådan var det med Elvis, og sikkert langt tidligere. Ligeledes var det med Beatles, Stones, Black Sabbath, Sex Pistols og sikkert også med Arne Würgler. Ungdomskulturen har altid været forfærdelig og meget værre end dengang vi var unge.
Fedt nummer med Lil Nas X, btw. Og som en ekstra gevinst har det fået anti-cancel- segmentet til at gå i total cancel-mode.
Smukt!

Katinka Alleslev, Jan Jensen, Morten Andreasen, David Zennaro, Jonas Efternavn, Søren Bro, Troels Ken Pedersen og Frank Østergaard anbefalede denne kommentar

Er ikke til musikvideoer. Synes de kommercialiserede musikindustrien endnu mere end den var i forvejen. Men absolut fedt nummer.