Skak
Læsetid: 3 min.

Magnus Carlsens udfordrer til VM-titlen skal findes – og det bliver en knivskarp kamp

Magnus Carlsens modstander skal findes, når kandidatturnering i skak bliver genoptaget efter en lang coronapause
De to førende spillere ved deres indbyrdes parti i foråret 2020: Maxime Vachier-Lagrave (til venstre) spiller mod Ian Nepomniachtchi.

De to førende spillere ved deres indbyrdes parti i foråret 2020: Maxime Vachier-Lagrave (til venstre) spiller mod Ian Nepomniachtchi.

FIDE

Kultur
19. april 2021

Coronaepidemien satte otte stormestre skakmat, da de for mere end et år siden var kommet halvvejs gennem den såkaldte kandidatturnering. Det er en af det internationale skaklivs vigtigste begivenheder, eftersom vinderen – og det er udelukkende førstepladsen, der betyder noget i denne sammenhæng – er sikret en VM-match i slutningen af 2021. Han vil dermed få mulighed for at skrive skakhistorie ved at vælte den norske verdensmester Magnus Carlsen af tronen, som han har siddet på siden 2013.

Da det sidste træk i første halvdel af turneringen blev udført i den russiske millionby Jekaterinburg, var stillingen: 1.–2. Ian Nepomniachtchi, Rusland, og Maxime Vachier-Lagrave, Frankrig, begge 4,5 p. 3.–6. Fabiano Caruana, USA, Anish Giri, Holland, Aleksandr Grisjts, Rusland, og Wang Hao, Kina, alle 3,5 points 7.–8. Ding Liren, Kina, og Kirill Aleksejenko, Rusland, begge 2,5 p.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak for denne opdatering. Så dejligt med disse skak artikler.
Jeg vil i øvrigt minde om, at mine tyske venner siger det med rim: Geld regiert die Welt.

Ja god skak opdatering.

MEN ikke bare fodbold VM ( . . . ) også skak VM i Qatar . . . ?

Skal den moralsk og etiske morads op i holocaust niveau før reel handling imod ?

Vil meget snart gerne se en eller anden, af de mange bekvemmelige røve, som besidder på beslutnings niveau kerer sig om hvad moralsk forfald er for en størrelse ?

Flemming Olsen

Jeg havde oprindeligt troet, det ville blive kineseren Ding Liren, men han skuffede ecfter først at have været i Corona karantæne og er to point bagefter - og det er meget i klassisk skak, hvor 80-90% af partierne ender remis. Det ville være et nummer for kedeligt hvis Caruana vinder igen, han har haft sin chance mod Carlsen forrige gang. Det bliver nok Nepomniatchi som fører på hjemmebane i Jekaterinburg. Men som Carlsen har spillet her på det sidste, har de alle en chance.