Feature
Læsetid: 9 min.

Regnskabets time er kommet for Hollywoods bøller

Hollywood har et problem med mobning, viser en undersøgelse, og jagten er gået ind på filmbranchens mobbere. Ellen DeGeneres og Joss Whedon har været i offentlighedens søgelys, og nu retter opmærksomheden sig mod en af de mest magtfulde filmproducenter Scott Rudin, der angiveligt har terroriseret sine ansatte gennem fire årtier
Den 62-årige Scott Rudins voldsomme temperament og grænseløse adfærd har været kendt i årtier i Hollywood, men først nu får det konsekvenser for den succesfulde producer.

Den 62-årige Scott Rudins voldsomme temperament og grænseløse adfærd har været kendt i årtier i Hollywood, men først nu får det konsekvenser for den succesfulde producer.

Charles Sykes

Kultur
17. april 2021

Den amerikanske filmproducent Scott Rudin, en af Hollywoods mest produktive og magtfulde, optræder på forsiden af det seneste nummer af film- og branchemagasinet The Hollywood Reporter.

»Bølle,« (Bully) står der med fede typer under et splintret fotografi af Rudin. Og inden i bladet er der en lang artikel om, hvordan Rudin gennem de seneste 40 år angiveligt har terroriseret sine underordnede medarbejdere, mens han har produceret den ene oscarnominerede film efter den anden – blandt andre No Country for Old Men, The Social Network, Lady Bird, There Will Be Blood – og en masse populært og rost tv og teater. Rudin er for eksempel et af blot 16 mennesker nogensinde, som har opnået EGOT-status – det vil sige, at han har vundet både tv-prisen Emmy, musikprisen Grammy, filmprisen Oscar og teaterprisen Tony.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her