Folk
Læsetid: 1 min.

Svensk militær havde givet Hitler kamp til stregen i 1940 (mener Carl Bildt)

Her er FOLK, Informations daglige sladderspalte
Den tidligere svenske statsminister Carl Bildt har startet en kontrafaktisk historiediskussion på Twitter.

Den tidligere svenske statsminister Carl Bildt har startet en kontrafaktisk historiediskussion på Twitter.

Asger Ladefoged

Kultur
12. april 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Carl Bildt

Den tidligere svenske statsminister og diplomat Carl Bildt har startet en kontrafaktisk historiediskussion på Twitter, hvor han den 9. april skrev, at det svenske militær i 1940 var stærkere end det norske og danske, og at Hitler ville have skullet kæmpe for at invadere landet.

Line Baun Danielsen

Line Baun Danielsen har tabt en sag mod to forhenværende Se og Hør-chefredaktører og en såkaldt tys tys-kilde, der i 2014 blev dømt for at lække hendes kreditkortoplysninger. Ifølge byretten giver de grove krænkelser, hun har været udsat for, ikke ret til erstatning.

Danske filminstruktører

For første gang nogensinde har næsten lige så mange kvindelige filminstruktører som mandlige fået del i Det Danske Filminstituts produktionsstøtte. Ifølge filmmagasinet Ekko gik 40 procent af støtten til fuldlængdefilm i 2020 til kvindelige instruktører. I 2019 var tallet 14 procent.

Phoebe Waller-Bridge

Genoplivelse af gamle underholdningssucceser kræver frisk blod, og noget af tidens friskeste blod flyder i årerne på den britiske skuespiller og manuskriptforfatter Phoebe Waller-Bridge. Hun brød igennem med serien Fleabag og skal nu være med i en ny Indiana Jones-film.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her