Klumme
Læsetid: 2 min.

X Factor har forladt mainstream

X Factor-finalen fredag aften bliver uden deltagere fra den nye, unge dommer Martin Jensen, der ellers skulle ruske op i de gamle og pege mod fremtiden. For han satsede på bredden, og det er ikke længere nok for familien fjernsyn fredag aften
Den ungdomsfeticherende Blachman lagde egentlig an til bromance med unge Martin Jensen. Men siden skiftede stemningen.

Den ungdomsfeticherende Blachman lagde egentlig an til bromance med unge Martin Jensen. Men siden skiftede stemningen.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kultur
9. april 2021

Ungdommen skal primært bare være ung, men den har også den vitale samfundsfunktion at pege nye steder hen. Derfor har det været en spøjs oplevelse at følge the new kid on the block, DJ og producer Martin Jensen, i årets X Factor.

For den nye dommer har helt fra starten erklæret, at han går efter ’mainstream’ – vist forstået som det, musikmarkedet vil have – og udvalgte tre solister, der præcis lige så godt kunne have deltaget i programmets første sæson i 2008:

Dan, den flinke smørtenor med farkroppen; Vilson, den følsomme popcharmetrold; og Hiba, R&B-sangerinden, der på en heldig tone lød lidt som dem ovre i USA.

Alle tre er de dygtige, tilgængelige folk, som sang med på musik, man kender. Og som røg ud. En efter en. Til fordel for de gamle dommeres mere eller mindre skæve deltagere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Uffe Palludan

Hvad er x-faktor?

Det er det som et eller andet show vist er løbet tør for

Sikken arrogance fra kulturpaladset her :) Indrømmet det er ikke endnu stor kunst
og jeg så det hele for første gang i aften. Men nr 2 havde Michael Falck med på scenen, så helt galt er det ikke.
Tag det som underholdning og læring og udvikling i musik og sang. Blachman er altid spøjs og Oh Land er faktisk både varm og bestemt anerkendt i musikken.
Den rigtige vandt uden tvivl, så publikum/seere kan godt høre talentet og personligheden.

Syntes showet, som jeg har fulgt gennem årerne, mest har handlet om at kopiere.
De få originaler med X-faktor, som har forsøgt med egne fortolkninger (bl.a Nicoline) er ikke dem "vælgerne" har stemt på og dommerne prioriteret.
Dog har Blackman forsøgt holde en hvis form for orginalitet

Søren Kristensen

X-faktor er omsider ankommet til et sted hvor det er muligt at hente opbakning til den rette vinder ude blandt seerne. Tillykke med det. Og til dem der ikke gider X--faktor, kan I ikke bare holde jeres kæft.