Genåbning
Læsetid: 5 min.

Biograferne genåbner med et overflødighedshorn af film. Her er en guide til, hvad man bør se

Det er ikke kun en genåbning af biograferne, vi er vidner til, men en følelsesladet genforening af film og filmelskere. Og der er film for alle i de danske biografer nu: Ti nye spillefilm, flere gengangere og masser af dokumentarfilm takket være CPH:DOX
Oscarvinderen Nomadland, ungdomseventyrfilmen Chaos Walking og hævnhistorien Promising Young Woman kan alle ses i biografen.

Oscarvinderen Nomadland, ungdomseventyrfilmen Chaos Walking og hævnhistorien Promising Young Woman kan alle ses i biografen.

Kultur
7. maj 2021

For et par uger siden var Bret Easton Ellis i biografen. Den amerikanske forfatter bor i Los Angeles, hvor biograferne har været lukkede siden foråret 2020, og det var således første gang i mere end et år, at han skulle se en film i en biograf. Og der er ingen tvivl om, at filmglade Ellis havde savnet biografen – at sidde i mørket og fortabe sig i oplevelsen i to timer og lade være med at se på sin telefon.

»Filmen venter ikke på dig,« sagde han for nylig i sin podcast, The B.E.E. Podcast.

»Det er en del af oplevelsen. Filmen kontrollerer dig og ikke omvendt – som når man er derhjemme. Det er to radikalt forskellige oplevelser. I biografen er der ikke noget, der kan distrahere dig fra den gigantiske væg, som du stirrer på.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her