Bognyt
Læsetid: 4 min.

At bruge ’Lolita’ til at groome piger er et dobbelt overgreb

Endnu en prominent amerikansk mand i uønsket spotlight, Nabokovs ’Lolita’ som ’grooming device’ og et brændt bibliotek med afrikanske skatte. Adda Djørup tager dig med ud i bogverdenen
Kultur
7. maj 2021
En aktuel #MeToo-sag er endnu et tilfælde, hvor en lærer angiveligt har bedt sine ofre om at læse Vladimir Nabokovs klassiker ’Lolita’ som en del af groomingprocessen.

En aktuel #MeToo-sag er endnu et tilfælde, hvor en lærer angiveligt har bedt sine ofre om at læse Vladimir Nabokovs klassiker ’Lolita’ som en del af groomingprocessen.

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

#MeToo is here to stay

… Sådan ser det i hvert fald ud. Et af de seneste eksempler fra kulturens verden på en prominent person, der er kommet i uønsket spotlight, er den prisvindende amerikanske forfatter og underviser Blake Bailey. Bailey er i den litterære offentlighed kendt for sine biografier om Richard Yates, John Cheever, Charles Jackson og, senest, Philip Roth.

Blandt en gruppe af sine kvindelige studerende er han også kendt som noget andet og mindre flatterende end det. De er stået frem med historier om, som mindreårige, at være blevet udsat for grooming og opførsel af upassende karakter og som unge for fysiske seksuelle krænkelser og i et enkelt tilfælde voldtægt.

Baileys forlag Norton, der ellers havde satset stort på hans Philip Roth-biografi, sælger og trykker ikke længere bogen og har valgt at donere et sekscifret beløb i dollar svarende til Baileys forskud til en organisation, der støtter ofre for seksuelle overgreb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her