Foto
Læsetid: 5 min.

Dansk politik er trådt ind i en ny æra: Selfie-æraen

Dansk politik er trådt ind i en æra, der kræver, at politikerne smøger ærmerne op, resolut trækker telefonen frem, stirrer ind i kameraet med et selvvalgt affektpræget blik og tager en selfie. Akavet ser det ud, men uden selfies drukner deres budskaber på de sociale medier
Det seneste år eller to har en bølge af følelsesladede selfies skyllet ind over størstedelen af folketingsmedlemmernes facebook- og instagramprofiler.

Det seneste år eller to har en bølge af følelsesladede selfies skyllet ind over størstedelen af folketingsmedlemmernes facebook- og instagramprofiler.

Kultur
7. maj 2021

Hundeøjnene har gjort deres indtog på Christiansborg. Det samme har stramt sammenkneben mund og demonstrativt rynkede bryn, som får skarp konkurrence af skråtlagte øjenbryn, der indikerer en mere spontan, nærmest akut skepsis end de rynkede af slagsen. Hænder holder godt fast i hagernede politikere, der vælger en tålmodigt grublende positur til deres selfie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Katrine Damm

'.Politik er jo ikke en konkurrence om, hvem der bliver mest ked af det over ikke at få sin vilje, eller om hvor helt igennem ude af stand man kan være til overhovedet at begribe, at et medmenneske ved sine fulde fem kan have de holdninger, ens modstander fremfører.'

- Er det ikke?

Daniel Joelsen

Det må være alle de dyre spindoktorer der kommer med anbefalinger om at politikere skal ses, hvorimod budskabet står længere nede på prioritetslisten.

Hvor er det lang tid siden, jeg har hørt en politisk udtalelse, som er original og til Danmarks bedste. Øh, nej det er det ikke. Jeg hørte en ganske fornuftig analyse af vores samfund her den anden dag. Faktisk en hel bog - ja enkelte politikere kan skrive og udtrykke sig. Man ligefrem hungrer efter lidt dybde i stedet for de sædvanlige holdninger til corona.

jens christian jacobsen

Endnu et vidnesbyrd om hvor hårdt det er at 'være på' 24-7 i narcissismens tidsalder.